Skip to main content

Νεκροί άμαχοι σε νέους τουρκικούς βομβαρδισμούς στη βόρεια Συρία

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε «25 Κούρδους τρομοκράτες» με τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε στη βόρεια Συρία.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε «25 Κούρδους τρομοκράτες» με τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε στη βόρεια Συρία, όπου έχει ξεκινήσει μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση για την εκδίωξη μαχητών της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αλλά και Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο στρατός ανέφερε πως 25 «τρομοκρατικά μέλη» του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK) και του αδελφού του τελευταίου, συριακού κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) στη Συρία σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Τζαραμπλούς και ότι «έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε να μην πληγεί ο άμαχος πληθυσμός».

Οι τουρκικές δυνάμεις σκότωσαν εξάλλου τουλάχιστον επτά αντάρτες του PKK σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν την Κυριακή στη νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Δύο Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν επίσης στις συγκρούσεις που ξέσπασαν όταν αντάρτες του PKK άνοιξαν πυρ εναντίον Τούρκων στρατιωτών, μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Οι θέσεις της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG πλήττονται από το πρωί από την τουρκική αεροπορία στη βόρεια Συρία.

Οι YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) αποτελούν τον ένοπλο βραχίονα του PYD.

Ο τουρκικός στρατός άρχισε την Τετάρτη την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», με στόχο αφενός την εκδίωξη των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους από την περιοχή, στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας και αφετέρου την ανάσχεση της προώθησης των κουρδικών πολιτοφυλακών.

Η συνολική δύναμη της Τουρκίας στη Συρία αριθμεί 50 άρματα μάχης και 380 στρατιώτες.