Skip to main content

Νέοι τρόποι σκέψης συζητήθηκαν στο Συνέδριο Παγκόσμιας Διακυβέρνησης

Οι ομιλητές εστίασαν στην ανάγκη των κυβερνήσεων να επανεξετάσουν τους παραδοσιακούς τρόπους προσέγγισης για την επίλυση των παγκόσμιων προκλήσεων.

Οι σημερινές παγκόσμιες εξελίξεις απαιτούν από τις κυβερνήσεις, τους οργανισμούς και τις κοινοπραξίες να υιοθετήσουν νέους τρόπους σκέψης και να προσαρμοστούν σε λύσεις που είναι ενδεχόμενο να αλλάζουν τις υφιστάμενες ισορροπίες, σύμφωνα με τις απόψεις ειδικών στην καινοτομία, που παρουσιάστηκαν κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα των εργασιών του Έκτου Παγκοσμίου Συνεδρίου για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι.

Οι ομιλητές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έδωσαν έμφαση στην ανάγκη που υπάρχει σήμερα για τις κυβερνήσεις προκειμένου να επανεξετάσουν τους παραδοσιακούς τρόπους προσέγγισης για την επίλυση των σημερινών παγκόσμιων προκλήσεων.

Ως κεντρικοί άξονες των προσεγγίσεων αυτών, προσδιορίστηκαν η αξιοποίηση των δυνατοτήτων των πληθυσμών νεαρής ηλικίας, οι αλλαγές που συντελούνται στις σημερινές διαστάσεις της επικοινωνίας, αλλά και οι προσπάθειες για μία βιώσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο, παραγωγή τροφίμων.