Skip to main content

Νεφελούδης κατά Καρυπίδη: Λεφτά στον Άρη, χρέη στους εργαζόμενους

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιήσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείο Εργασίας απευθυνόμενος στη διοίκηση της εταιρείας Καρυπίδη.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιήσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείο Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης απευθυνόμενος στη διοίκηση της εταιρείας Καρυπίδη.

«Έχουμε μπλέξει με κάτι τύπους με την εταιρεία Καρυπίδης, που κοροϊδεύουν, παραπλανούν, εξαπατούν συνέχεια τους εργαζόμενους» δήλωσε στον Alpha 989 & Alpha 96,5 ο κ. Νεφελούδης, αναφερόμενος στην υπόθεση των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ συμφερόντων Καρυπίδη.

Ο γενικός γραμματέας τονίζει πως η εταιρεία απέστειλε έγγραφο στους εργαζόμενους, με το οποίο ζητούσε να βγουν σε επίσχεση εργασίας και πρόσθετε «ελάτε τώρα που κάνω μια συμφωνία με κάποιον άλλο. Σας χρωστάω αυτά τα λεφτά. Απ’ αυτά θα βγάλετε το χιλιάρικο που πήρατε απ’ το υπουργείο. Καταλαβαίνετε το μέγεθος της απάτης που πήγε να κάνει. Τον προλάβαμε και σταμάτησε».

Μέχρι στιγμής περίπου 1.100 εργαζόμενοι της εταιρείας συμφερόντων Καρυπίδη έχουν λάβει το έκτακτο επίδομα-βοήθημα του υπουργείου, ύψους 1.000 ευρώ, και οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση. Οι υπόλοιποι, που δεν έχουν προχωρήσει σε επίσχεση δεν μπορούν να λάβουν το επίδομα του υπουργείου, καθώς «απαγορεύεται να δίνει ενισχύσεις το κράτος σε επιχειρήσεις που είναι σε λειτουργία. Ο μόνος νόμιμος τρόπος ήταν να βγούνε οι εργαζόμενοι σε επίσχεση εργασίας» πρόσθεσε ο κ. Νεφελούδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, την ίδια ώρα η εταιρεία δεν έχει καταβάλει το δώρο Χριστουγέννων, γεγονός το οποίο οδηγεί κανονικά σε αυτόφωρη διαδικασία, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση «έχουν γίνει 82 μηνύσεις για αυτόφωρη διαδικασία και δεν κινήθηκε καμία διαδικασία».

Επιπροσθέτως, ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας αναφέρεται στη δραστηριοποίηση του κ. Καρυπίδη στην ΠΑΕ Άρης λέγοντας ότι έχει κάνει αναφορά στην Αρχή διερεύνησης μαύρου χρήματος. 

«Πρόκειται για σκάνδαλο. Χρωστάς ένα σκασμό εκατομμύρια σε ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουνε για σένα και βρίσκεις τρόπο, αν δεν έχεις δικά σου κρυμμένα λεφτά, να πας να πληρώσεις μια άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα. Όμως, παρότι οι μηνύσεις έχουν κατατεθεί από τον Οκτώβριο, οι διαδικασίες κινούνται "στον ρυθμό της χελώνας"» ενημερώνει ο κ. Νεφελούδης.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση «έχουμε μπλέξει. Έχουμε κάνει 190 μηνύσεις σε βάρος της εταιρείας και έχω πει δημόσια: κάνω έκκληση, υπάρχουν πολλές υποθέσεις στη Δικαιοσύνη, να γίνουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες αυτές», διαμηνύει ο κ. Νεφελούδης, και αναγνωρίζει πως το βοήθημα των 1.000 ευρώ «είναι ασπιρίνη στον καρκίνο» σημειώνοντας ότι αναζητούνται και νέοι τρόποι ανακούφισης των επί 12 μήνες απλήρωτων εργαζομένων.

Τέλος, ο κ. Νεφελούδης αποκαλύπτει ότι το υπουργείο έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες δημιουργίας μητρώου λευκών και μαύρων επιχειρήσεων με βάση το οποίο οι «μαύρες» «θα προσπαθήσουμε να μην μπαίνουνε ούτε στα κονδύλια του ΕΣΠΑ».