Skip to main content

Νέες προσθήκες στα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης

«Κλείδωσε» ο αντικαταστάτης του Αντώνη Σαμαρά στη Β'. Νέα ονόματα και στο ψηφοδέλτιο της Α'. Παρά τις διαρροές επισήμως δεν ανακοινώνονται ονόματα.

Κλείνουν σταδιακά τα δύο ψηφοδέλτια της ΝΔ σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης, αν και μέχρι την τελευταία στιγμή υπάρχει η πιθανότητα κάποιων μικρών έστω διαφοροποιήσεων, σε ό,τι αφορά όχι στη σειρά των υποψηφίων, αλλά στην προσθήκη νέων ονομάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr θα υπάρξουν νέα πρόσωπα και στα δύο ψηφοδέλτια. Δεδομένη είναι μια προσθήκη στο ψηφοδέλτιο της Β' Θεσσαλονίκης, όπου δε θα είναι υποψήφιος ο Αντώνης Σαμαράς (την είχε επιλέξει ως πρόεδρος του κόμματος για δεύτερη περιφέρεια). Το όνομα του υποψηφίου έχει διαρρεύσει και η θέση έχει «κλειδώσει», πλην όμως επισήμως δεν ανακοινώνεται. Πρόκειται για νέο και άφθαρτο πρόσωπο, με πολιτική παρουσία στη Β' εκλογική περιφέρεια, προερχόμενο από επιτυχημένη εκλογική μάχη πέρσι...

Το όνομα παραμένει μη ανακοινώσιμο, κυρίως επειδή μπορεί να μην είναι τελικά η μοναδική αλλαγή, αλλά και επειδή ακόμη συνεχίζονται οι συσκέψεις για την τελική μορφή των ψηφοδελτίων (προσθήκες, σειρά στη λίστα, επαφές για περαιτέρω αλλαγές κτλ.).

Αλλαγές σε ονόματα όμως θα υπάρξουν και στο ψηφοδέλτιο της Α' Θεσσαλονίκης, αφού ορισμένοι από τους υποψηφίους του Ιανουαρίου, για προσωπικούς λόγους, έχουν επιλέξει να μην είναι εκ νέου υποψήφιοι και θα αντικατασταθούν. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητείται και η πιθανότητα να προστεθεί στο ψηφοδέλτιο και ένα όνομα-έκπληξη, που αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση.

Σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον ακόμη και για τις μη εκλόγιμες θέσεις από νέους ανθρώπους, οπότε αναμένεται να υπάρξει ανανέωση στα δύο ψηφοδέλτια.

Οι επικεφαλής του κόμματος στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται τις τελευταίες επτά μέρες σε συνεχείς επαφές για να καταρτιστούν δύο λίστες με επιρροή στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και να ολοκληρωθούν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, λαμβάνοντας προηγουμένως και την έγκριση της ηγεσίας κεντρικά.

Αυτό που επισημαίνεται είναι ότι «υπάρχει σοβαρή πιθανότητα προσθήκης νέων ονομάτων και στο ψηφοδέλτιο τις Α' και σε εκείνο της Β' Θεσσαλονίκης και έχουν γίνει ήδη και οι σχετικές προτάσεις».

Σε ονοματολογία πάντως από τη ΝΔ δεν μπαίνουν και αποφεύγουν επίσης να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τις πληροφορίες για συγκεκριμένους νέους υποψηφίους. Πάντως, θεωρείται βέβαιο ότι οι βουλευτές που εξελέγησαν τον προηγούμενο Ιανουάριο θα καταλάβουν με τη σειρά εκλογής τους τις πρώτες θέσεις στα δύο ψηφοδέλτια.

Ο κομματικός μηχανισμός στη Θεσσαλονίκη δίνει έμφαση παράλληλα στην προετοιμασία της επίσκεψης του προέδρου του κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στην 80η ΔΕΘ, το τελευταίο Σαββατοκύριακο.

Ήδη έχει προγραμματιστεί πλήρες πρόγραμμα, με συναντήσεις με τους φορείς της Θεσσαλονίκης, επίσκεψη στους χώρους της ΔΕΘ, κεντρική ομιλία και συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου.