Skip to main content

Νέες οδηγίες Παπουτσή για τον χειρισμό πληροφοριών

Την απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών πριν το τέλος των αστυνομικών επιχειρήσεων και την επιβεβαίωση των στοιχείων ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μετά το θέμα που δημιουργή
Την απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών πριν το τέλος των αστυνομικών επιχειρήσεων και την επιβεβαίωση των στοιχείων ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μετά το θέμα που δημιουργήθηκε με τη σύλληψη της 27χρονης Γερμανίδας.

Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου αναφέρεται: «Στο πλαίσιο των ερευνών για την ταυτότητα των υπόπτων και προκειμένου να μην δημιουργηθούν εσφαλμένες εντυπώσεις, όσον αφορά στην τυχόν σχέση άλλων ατόμων με την υπόθεση που ερευνάται από την Αντιτρομοκρατική, έγινε άτυπη ενημέρωση.

» Στην ενημέρωση αυτή αναφερόταν ότι η μητέρα της συλληφθείσας είναι μέλος της RAF, που όμως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση.

» Στη διαδικασία αυτή υπήρξε πρόωρα η άτυπη ενημέρωση όσον αφορά μόνο τα στοιχεία της μητέρας προκειμένου, όπως προαναφέρεται, να προληφθεί η δημιουργία εντυπώσεων από εμπλοκή μέλους της RAF, λόγω καταρχήν ταύτισης στοιχείων ταυτότητας».