Skip to main content

Νέες εργασίες σήμερα στην Παπαναστασίου - Ποιο τμήμα κλείνει

Εργασίες συντήρησης και σήμερα σε τμήμα της κομβικής οδού - Ποιο κομμάτι θα κλείσει από το πρωί και πώς θα εκτρέπεται η κυκλοφορία

Εργασίες συντήρησης στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση ασφαλτόστρωσης λωρίδων κυκλοφορίας μέσων μαζικής μετακίνησης βασικού οδικού δικτύου του Δήμου Θεσσαλονίκης», που εκτελείται από τον δήμο Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθούν στην οδό Αλ. Παπαναστασίου αύριο Τρίτη, από τις 7:00 το πρωί έως και το απόγευμα.

Όπως ανακοίνωση η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια των εργασιών θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφορικές ρυθμίσεις:

- Αρχικά θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα πορείας προς δυτικά της οδού Αλ. Παπαναστασίου, από τη συμβολή της με την οδό Κορίνθου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αλ. Σταύρου. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Παπαναστασίου -  Γυμν. Μικρού – Παπάφη -  Κανάρη -  Παπαναστασίου. Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στις συμβολές της οδού Παπαναστασίου με τις οδούς Στρ. Γενναδίου και 25ης Μαρτίου καθώς και στη συμβολή της οδού Αγ. Βασιλείου με την οδό Οδυσσιτών.
 
- Εν συνεχεία θα διακόπτεται τμηματικά και ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών η κυκλοφορία όλων των οχημάτων μόνο στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά της οδού Αλ. Παπαναστασίου, μεταξύ των οδών Βούλγαρη και Υψηλάντου, σε μέγιστο κάθε φορά μήκος σαράντα (40) μέτρων. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται εναλλάξ με τη βοήθεια σημαιοφόρων από το ελεύθερο κάθε φορά ρεύμα πορείας της οδού.

Για τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.
    
Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα λάβει μέτρα τροχαίας και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές ανάγκες που θα προκύψουν, στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.

Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και τις ενδείξεις των πινακίδων σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων. Ζητεί, τέλος, την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.