Skip to main content

Νέες επενδυτικές κινήσεις από τον όμιλο του Ιβάν Σαββίδη

Οι πολυσχιδείς δραστηριότητες του Ρώσου επιχειρηματία συνεχίζονται και παραμένει πάντα ένα βήμα πιο μπροστά στη διεκδίκηση της Coca Cola.

Πάνω από το 35% έφτασε το ποσοστό της πολυμετοχικής εταιρείας «Σουρωτή» που ελέγχει πλέον ο κ. Ιβάν Σαββίδης. Η δημόσια προσφορά του, για τον έλεγχο της, συνεχίζεται, όπως και της Coca Cola, που ωστόσο έχει μείνει κάπως πίσω, σε σχέση με αυτή του ομογενή επιχειρηματία. Η μονομαχία, ωστόσο, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αν και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι ο όμιλος Σαββίδη είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά σε αυτή την διεκδίκηση.

Μια και ο λόγος στον όμιλο, να σημειωθεί ότι οι πολυσχιδείς δραστηριότητες του βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη το τελευταίο διάστημα. Μεταξύ άλλων, να σας πούμε εδώ ότι το παράλληλο project που αναμένεται να αρχίσει να «τρέχει» αυτό τον καιρό έχει να κάνει με την ανακαίνιση του πρώην ξενοδοχείου Xenia, στο Παλιούρι της Χαλκιδικής, που έχει αγοράσει από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.  

Ο όμιλος θα επιμείνει στις τουριστικές τοποθετήσεις, αλλά στοχευμένα: «Θα επενδύει όπου πηγαίνουν Ρώσοι τουρίστες», όπως λένε στελέχη του. Για προφανείς λόγους... Εξ ου και οι αναζητήσεις μονάδων σε Ρόδο και Κω, όπου το τελευταίο διάστημα οι επισκέψεις Ρώσων τουριστών είναι ιδιαιτέρως αυξημμένες. Ηδη, ορισμένες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις έχουν εντοπισθεί και πάνω σε αυτές θα «δουλέψουν» προσεχώς στελέχη του ομίλου και οι εξελίξεις αναμένονται σύντομα...