Skip to main content

Νέες δικαστικές περιπέτειες για τον Μπερλουσκόνι

Ο αειθαλής Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, που διακρίθηκε σε πάρτι μπούνγκα μπούνγκα, επιστρέφει στο εδώλιο του κατηγορούμενου για χρηματισμό μαρτύρων

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρίσκεται και πάλι στο μάτι του κυκλώνα. Στις 5 Απριλίου πρόκειται να αρχίσει νέα δίκη στο Μιλάνο, στην οποία ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός θα κατηγορηθεί για διαφθορά είκοσι δυο γυναικών. Είναι οι κοπέλες που συμμετείχαν στα πάρτι τα οποία ο Σίλβιο διοργάνωνε στην γνωστή, πλέον, βίλα του στο Άρκορε, γύρω έξω από το Μιλάνο.

«Γενναιόδωρος» ο Μπερλουσκόνι

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, χρημάτισε τις καλλονές με περίπου δέκα εκατομμύρια ευρώ, για να μην αποκαλύψουν στους δικαστές, τι ακριβώς συνέβαινε στα πάρτι αυτά. Ότι δεν ήταν, δηλαδή, απλά δείπνα μεταξύ φίλων, αλλά κυρίως, σεξουαλικές συνευρέσεις επί πληρωμή, όπως γράφει ο ιταλικός τύπος.

Ο Μπερλουσκόνι, παρά την καρδιακή του πάθηση και τα ογδόντα του χρόνια, θα πρέπει να καθίσει λοιπόν για μια ακόμη φορά, στο εδώλιο. Οι δικηγόροι του δηλώνουν ότι δεν υπάρχει τίποτα το πονηρό και ότι ο πελάτης τους  μπορεί να κατηγορηθεί μόνον «για υπερβολική γενναιοδωρία». Αλλά η πολιτική σταδιοδρομία του «πρώην Καβαλίερε», πολύ δύσκολα θα συνεχισθεί. Ίσως, επιτέλους αναγκασθεί  να επιλέξει διάδοχο, ο οποίος, σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, δεν θα είναι άλλος από την μεγαλύτερη κόρη του, Μαρίνα.

Αβεβαιότητα στην κεντροδεξιά

Μια κίνηση η οποία κρίνεται μάλλον αναγκαία, εξαιτίας της συνεχούς μείωσης των ποσοστών του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια που  ο ιταλός επιχειρηματίας και πολιτικός ίδρυσε πριν δυο δεκαετίες, όπως  και της γενικότερης αβεβαιότητας που επικρατεί στο στρατόπεδο της ιταλικής κεντροδεξιάς. Γιατί δεν έχει  ακόμη αποσαφηνισθεί εάν η Λέγκα του Βορρά και η Φόρτσα Ιτάλια, θα κατέβουν μαζί, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές (πιθανώς την ερχόμενη  Άνοιξη ή το φθινόπωρο)  ή εάν το κάθε κόμμα θα ακολουθήσει τελικά ξεχωριστό δρόμο και στρατηγική.

Για την ιστορία αξίζει η υπενθύμιση ότι η πολύκροτη δίκη για τα λεγόμενα πάρτι μπούνγκα μπούνγκα τελείωσε το 2015 με την αθώωση του Μπερλουσκόνι.

Πηγή:Deutsche Welle

Αθανασία Συγγελλάκη, Ρώμη