Skip to main content

Νέες αποκαλύψεις για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για δραστηριότητα κ. Παπαδόπουλου, αναφέρεται σε νέο έγγραφο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Έγγραφο ντοκουμέντο του πρόξενου της Ελλάδος στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας περιπλέκει ακόμη περισσότερο την υπόθεση πώλησης αμυντικού υλικού από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στην αραβική χώρα.

Στο έγγραφο που φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τα Νέα και που αποστέλει ο πρόξενος της Ελλάδος Ηλίας Κλουβάτος προς τον ταξίαρχο της γενικής διεύθυνσης Εξοπλισμών τον οποίο ο Πάνος Καμμένος απείλησε με σύλληψη και τελικά ξήλωσε από τη θέση του αναφέρεται: «Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για δραστηριότητα κ. Παπαδόπουλου και εξέφρασαν επιθυμία συνομιλίες να γίνονται "Government to Government"».

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη στον Σκάι νωρίς το πρωί της Παρασκευής χαρακτηρίζοντας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «τα Νέα» ψευδές.

Παραλλήλως, ο κ. Καμμένος άφησε βαρείς υπαινιγμούς για τον ρόλο του προξένου της Ελλάδας στο Ριάντ στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, υπερασπιζόμενος τον επιχειρηματία Βασίλειο Παπαδόπουλο που εμφανίζεται σαν ο αντιπρόσωπος του βασιλείου των Σαούντ για την αγοραπωλησία του αμυντικού υλικού με το ελληνικό κράτος.

«Ο πρόξενος αυτός, θα καλέσω τους τηλεθεατές να μπουν στο σάιτ του, λέγεται Ηλίας Κλουβάτος, φωτογραφίζεται με σπαθιά και καμήλες στην έρημο, έχει διάφορα ο κ. Κλουβάτος» είπε ο κ. Καμμένος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι. (Περισσότερα εδώ)