Skip to main content

Νέες ακτοπλοϊκές συνδέσεις Βόλου-Σποράδων-Σκύρου και Θεσσαλονίκης

Από τις 16 Ιουνίου ταχύπλοα Catamaran θα συνδέουν απευθείας και καθημερινά τη Θεσσαλονίκη με τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόνησσο

Νέες ακτοπλοϊκές συνδέσεις ξεκινούν σε λίγες ημέρες και θα ισχύσουν για όλο το καλοκαίρι στον Βόλο και τις Σποράδες. Συγκεκριμένα, από τις 16 Ιουνίου ταχύπλοα Catamaran θα συνδέουν απευθείας και καθημερινά τη Θεσσαλονίκη με τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόνησσο.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ήταν πάγιο αίτημα των Δημοτικών Αρχών των νησιών να συνδεθούν με τη Βόρεια Ελλάδα, όπως γινόταν και στο παρελθόν, για να έχουν άμεση πρόσβαση οι τουρίστες και όχι να φθάνουν στις Σποράδες υποχρεωτικά μέσω Βόλου.

Παράλληλα, νέα σύνδεση θα ισχύσει για τον Βόλο και τα νησιά. Από τις 19 Ιουνίου ο Βόλος και η Βόρεια Ελλάδα θα συνδέονται με το ανατολικότερο και μεγαλύτερο νησί των Βορείων Σποράδων, τη Σκύρο.

Μέχρι τώρα για να επισκεφθεί κανείς το νησί, έπρεπε να διανύσει έναν τεράστιο κύκλο μέχρι την Κύμη της Εύβοιας, για να επιβιβαστεί σε πλοίο για την Σκύρο. Η Ανώνυμος Ναυτιλιακή Εταιρεία Σκύρου από εφέτος προβαίνει στη σύνδεση του νησιού με την Κεντρική και Βόρειο Ελλάδα κάθε Κυριακή πρωί από τον Βόλο. Προς τον τελικό προορισμό της Σκύρου, ενδιαμέσως θα εξυπηρετούνται και τα νησιά Σκιάθος ,Σκόπελος και Αλόννησος, (από και προς το Βόλο).

Αν το εγχείρημα πετύχει, η εταιρεία έχει σκοπό να αυξήσει τα δρομολόγια από την επόμενη χρονιά.