Skip to main content

Νεαρός Ελληνας κρύβεται μάλλον πίσω από τις επιθέσεις σε οδηγούς ταξί

Αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης για να βεβαιωθεί ότι το ίδιο πρόσωπο ευθύνεται για τον τραυματισμό και τη δολοφονία των οδηγών.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη της δολοφονίας του 52χρονου οδηγού ταξί στην Κηφισιά, με τις αρχές να εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση να πρόκειται για μανιακό δολοφόνο.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, ένας 32χρονος οδηγός ταξί είχε τραυματιστεί από πυροβολισμούς αγνώστου στην ίδια περιοχή, με την αστυνομία να εκτιμά ότι ο ίδιος δράστης βρίσκεται πίσω από τα δύο περιστατικά.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου, αλλά και στοιχεία που συλλέγουν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο δράστης είναι γύρω στα 30, πιθανότατα Έλληνας, ενώ χρησιμοποίησε και στις δύο περιπτώσεις το ίδιο όπλο. Η αστυνομία πιστεύει ότι πρόκειται για μετασκευασμένο όπλο με σιγαστήρα. Το γεγονός ότι ο δράστης δεν λήστεψε τους οδηγούς ταξί ενισχύει την εκτίμηση των αρχών ότι πρόκειται για μανιακό δολοφόνο.

Όπως ανέφερε ο 32χρονος, ο άγνωστος δράστης επιβιβάστηκε στο ταξί στη Νέα Ερυθραία με προορισμό την οδό Χαριλάου Τρικούπη, στην Κηφισιά. Σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου, ενώ βρισκόταν στην οδό Μαυρομιχάλη, ένιωσε ένα κάψιμο στο κεφάλι του και ζήτησε από τον επιβάτη να τραβήξει το χειρόφρενο, γιατί έχανε τις αισθήσεις του. Ο δράστης, αφού τράβηξε το χειρόφρενο, πήρε τα κλειδιά του ταξί και εξαφανίστηκε, ενώ ο οδηγός διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε δεχθεί τρεις σφαίρες στο πίσω μέρος του λαιμού του.

Πολύ κοντά στο σημείο που ο δράστης πυροβόλησε τον 32χρονο βρέθηκε νεκρός ο 52χρονος οδηγός ταξί, στη συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη.

Σημειώνεται ότι η δολοφονία του οδηγού ταξί σημειώθηκε στις 12 τα ξημερώματα της Τετάρτης στη συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη. Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν στη θέση του οδηγού, και έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο στον δεξιό κρόταφο (δείτε εδώ).