Skip to main content

Νεαρός Αλβανός εξέδιδε νεαρή Βουλγάρα ακόμα και όταν ήταν έγκυος

Εξιχνιάσθηκε από τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης υπόθεση σωματεμπορίας σε βάρος νεαρής Βουλγάρας από έναν 26χρονο Αλβανό.

Εξιχνιάσθηκε από τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης υπόθεση σωματεμπορίας σε βάρος νεαρής Βουλγάρας από έναν 26χρονο Αλβανό. Ο δράστης χρησιμοποιώντας σωματική βία και μετερχόμενος άλλοτε απατηλές υποσχέσεις και άλλοτε απειλές, εξανάγκαζε την 23χρονη να εκδίδεται παρά τη θέλησή της.

Μάλιστα, ο 26χρονος, ο οποίος συνελήφθη, την εξέδιδε, ακόμη και κατά το χρονικό διάστημα που αυτή εγκυμονούσε. Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα, τουλάχιστον κατά την  τελευταία τριετία, ο δράστης εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη οικονομική θέση της νεαρής κοπέλας και με αποκλειστικό σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους, προέβαινε στην γενετήσια εκμετάλλευσή της παθούσας, μετερχόμενος απατηλές υποσχέσεις ή ασκώντας σωματική/ψυχολογική βία σε βάρος της.

Συγκεκριμένα, ο 26χρονος συλληφθείς, έχοντας αφαιρέσει το δελτίο ταυτότητας του θύματος, προκειμένου να αποτρέψει ενδεχόμενο διαφυγής του, εξανάγκαζε τη νεαρή  να εκδίδεται έναντι αμοιβής, παρακρατώντας ο ίδιος το μεγαλύτερο μέρος των απολαβών της.

Η εγκληματική συμπεριφορά του δράστη συνεχίστηκε ακόμη  και κατά την περίοδο που η 23χρονη γυναίκα διένυε τους τελευταίους μήνες της κύησής της.

Ο δράστης οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ στην παθούσα έγιναν γνωστές οι σχετικές διατάξεις περί παροχής προστασίας σε θύματα εμπορίας ανθρώπων και σωματεμπορίας και μεταφέρθηκε σε ξενώνα φιλοξενίας για παροχή αρωγής.