Skip to main content

Αττική: Νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας - Οι δράστες είχαν περίπου 1.000 αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθησαν τρία άτομα για πορνογραφία ανηλίκων

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τρία άτομα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης, προηγήθηκε ψηφιακή ανάλυση και ενδελεχής διαδικτυακή έρευνα με σκοπό τον εντοπισμό χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι κατείχαν και είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό ψηφιακά αρχεία με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Διαπιστώθηκε ότι οι χρήστες κατείχαν τουλάχιστον -972- αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, κάνοντας μάλιστα χρήση διαφορετικών ηλεκτρονικών ιχνών υπηρεσιών διαδικτύου.

Τα ατομα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου καθώς και την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων ατόμων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν laptop, δέκα  σκληροί δίσκοι Η/Υ και κινητό τηλέφωνο με κάρτα sim, ενώ από τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά πειστήρια βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε κύρια Ανάκριση.

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

•    Τηλεφωνικά: 11188
•    Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•    Μέσω twitter: @CyberAlertGR
•    Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD