Skip to main content

Νέα τριμερής συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ την Τετάρτη

Νέα τριμερής του Αλέξη Τσίπρα, της Άνγκελα Μέρκελ και του Φρανσουά Ολάντ προγραμματίζεται για την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

Νέα τριμερής του Αλέξη Τσίπρα, της Άνγκελα Μέρκελ και του Φρανσουά Ολάντ προγραμματίζεται για την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, όπως συμφωνήθηκε στην τηλεδιάσκεψη διάρκειας μισής ώρας μεταξύ του πρωθυπουργού, της καγκελαρίου της Γερμανίας και του προέδρου της Γαλλίας. 

Σύμφωνα με κύκλους της κυβέρνησης, η τηλεδιάσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και πρόσθεταν ότι συμφωνήθηκε να γίνει νέα συνάντηση των τριών πολιτικών ηγετών την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής. 

Η τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών και έρχεται λίγες μόνο ώρες έπειτα από την ομιλία του κ. Τσίπρα στη Βουλή κατά την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί την σκληρή πρόταση των δανειστών, που του παρουσίασε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την Τετάρτη. 

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου,  η ελληνική πρόταση παραμένει στο τραπέζι και η κυβέρνηση αναμένει τα σχόλια των θεσμών.