Skip to main content

Νέα τοποθέτηση από Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ο υπουργός Παιδείας, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται, επεσήμανε πως η Γενοκτονία των Ποντίων αποτελεί επίσημη θέση του κράτους.

Στο θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων αναφέρθηκε εκ νέου ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στη Νέα Υόρκη.

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε πως η Γενοκτονία των Ποντίων αποτελεί επίσημη θέση του κράτους και αυτή που εκφράζεται σε κάθε επίσημη δραστηριότητα. Ωστόσο, όπως είπε, η δημοκρατία επιτρέπει τη διατύπωση διαφορετικών επιστημονικών απόψεων, οι οποίες ξεκαθάρισε πως δεν αποτελούν επίσημη θέση της κυβέρνησης.

Ο κ. Φίλης χαρακτήρισε το θέμα που είχε δημιουργηθεί από τις δηλώσεις του για τους Πόντιους ως «μικροκομματικές αντιπαραθέσεις». Είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου: «Σε στιγμές πολύ δύσκολες για τη χώρα στόχος πρέπει να είναι η ενότητα και όχι οι μικροκομματικές αντιπαραθέσεις. Από εκεί και πέρα το κράτος έχει μια σαφή πολιτική ως προς το θέμα των Ποντίων, για τη Γενοκτονία των Ποντίων, αυτήν που επαναλαμβάνουμε σε κάθε επίσημη δραστηριότητα, όπως με την επίσκεψη του Αρμενίου Προέδρου στη χώρα. Επαναλαμβάνω για τη Γενοκτονία. Από εκεί και πέρα αν κάποιος έχει άλλες επιστημονικές απόψεις δεν αφορούν την επίσημη πολιτική του κράτους. Δημοκρατία έχουμε στην Ελλάδα και η Δημοκρατία επιτρέπει τη διατύπωση διαφορετικών επιστημονικών απόψεων. Σημασία έχει η ενότητα του ελληνισμού».