Skip to main content

Νέα συνάντηση αγροτών για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Συνεδριάζουν σήμερα εκπρόσωποι των αγροτών από τα μπλόκα της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας στη Νίκαια της Λάρισας, για να αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους.
Συνεδριάζουν σήμερα εκπρόσωποι των αγροτών από τα μπλόκα της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας στη Νίκαια της Λάρισας, για να αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 και αύριο το απόγευμα στις15:00 αντιπροσωπεία των αγροτών θα έχει συνάντηση με την υπουργόΑγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, στο υπουργείο.

Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλία φτάνουν σήμερα εκπρόσωποι από το λεγόμενο «σκληρό» μπλόκο των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού Σερρών, που κρατά κλειστό το τελωνείο του Προμαχώνα.

Χθες, Κυριακή, σε συνάντηση που είχαν στον Τύρναβο, αποφάσισαν να διατηρήσουν 12 μπλόκα, διαμηνύοντας πως θα παραμείνουν στους δρόμους έως ότου αλλάξει η στάση της κυβέρνησης.

Τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν συγκεντρωμένα στο οδικό δίκτυο περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, αλλά τόσο στα «Πράσινα Φανάρια» όσο και στον κόμβο της Χαλκηδόνας και στα διόδια των Μαλγάρων η κίνηση των οχημάτων γίνεται ομαλά.

Εκτός από τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, αποκλεισμένοι από τους αγρότες είναι οι οδικοί κόμβοι της Νίκαιας και των Μικροθηβών στη Θεσσαλία.

Τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν συγκεντρωμένα στην Τρίγλια, στις Καλύβες, στην Ορμύλια, αλλά και στη Γαλάτιστα στο νομό της Χαλκιδικής, ενώ ανοιχτός στη διάρκεια της νύχτας ήταν ο δρόμος προς το συνοριακό σταθμό της Δοϊράνης, στο νομό Κιλκίς.

Επίσης, οι αγρότες έχουν συγκεντρώσει τρακτέρ στο 23ο χλμ του οδικού δικτύου Κοζάνης-Λάρισας, αλλά και στο 40ο χλμ. του δρόμου Φλώρινας-Κοζάνης.

Τέλος, στο νομό των Γρεβενών, 40 τρακτέρ παραμένουν στον κόμβο της Εγνατίας, ενώ οι αγρότες διατηρούν μικρό αριθμό από τρακτέρ, τα οποία παραμένουν συγκεντρωμένα και στη γέφυρα των Σερβίων, στην Κοζάνη, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.