Skip to main content

Νέα στοιχεία από Καλαφάτη για υπερκοστολογήσεις οχημάτων στον δήμο

Στοιχεία για υπερκοστολογήσεις στην επιδιόρθωση οχημάτων και απορριμματοφόρων, παρουσίασε ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης.

Στοιχεία από έγγραφα των ίδιων των υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα οποία, προκύπτουν υπερκοστολογήσεις στην επιδιόρθωση οχημάτων και απορριμματοφόρων, παρουσίασε ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης.

Όπως επισήμανε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Καλαφάτης, πρόκειται για έγγραφα του Τμήματος Ελέγχου της Διεύθυνσης Οικονομικής και Ταμειακής Διαχείρισης του δήμου.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, προκύπτει «κοστολόγηση επιπλέον εργασιών» από αυτές που προβλέπει η σχετική σύμβαση, καθώς και προμήθεια των ίδιων ανταλλακτικών με διαφορετικές τιμές και εργασίες που, από τις υπηρεσίες του δήμου, χαρακτηρίζονται «παράτυπες και υπερτιμημένες».

«Οι σύμβουλοι των ‘Εντάξει’ δεν θα κραυγάζουμε, ούτε θα μιλάμε μέσω του Τύπου. Θα ερχόμαστε στο δημοτικό συμβούλιο, με στοιχεία που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης και θα τα καταθέτουμε θεσμικά. Το θέτουμε άλλη μία φορά υπόψη της διοίκησης και περιμένουμε τις απαντήσεις και τις ενέργειές της», υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης.

Έκανε, επίσης, λόγο, για «πυροτεχνηματικές ενέργειες» της διοίκησης του δήμου, φέρνοντας το παράδειγμα της συζήτησης για το αποτεφρωτήριο νεκρών.

«Από την Οικονομική Επιτροπή θα περάσουν, τις επόμενες ημέρες, ανατροπές αποφάσεων για, πάνω από, 50 εκατομμύρια ευρώ, για έργα τα οποία δεν μπορεί να εκτελέσει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Μεταξύ αυτών και η απόφαση για το ποσόν που, άρον – άρον, μας καλέσατε να εγκρίνουμε, για την αγορά οικοπέδου, για την ανέγερση του αποτεφρωτηρίου. Δεν προλαβαίνετε να μας δικαιώνετε, αναφορικά με την ανημποριά σας, να σχεδιάσετε και να υλοποιήσετε το πρόγραμμά σας», πρόσθεσε ο κ. Καλαφάτης.

«Αν κρίνουμε πως και για άλλες περιπτώσεις θα χρειαστεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση θα το κάνουμε και πάλι. Υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν σκιές, τις οποίες προσπαθούμε να τις ξεκαθαρίσουμε», απάντησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης με αφορμή υποθέσεις διαγωνισμών στον τομέα της καθαριότητας.