Skip to main content

Νέα Σμύρνη: Ένοχοι δύο αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό πολίτη το 2021

Το δικαστήριο υιοθέτησε ομόφωνα την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και έκρινε ένοχους τους δύο από τους τρεις αστυνομικούς

Την ενοχή δύο αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, στις 7 Μαρτίου 2021, αποφάσισε το Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Το δικαστήριο υιοθέτησε ομόφωνα την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και έκρινε ένοχους τους δύο από τους τρεις αστυνομικούς.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή στον αστυνομικό που εμφανίζεται στο επίμαχο βίντεο να χτυπά τον τότε φοιτητή. Στον δεύτερο αστυνομικό, που καταδικάστηκε για συνέργεια, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή. Και στους δύο το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Ο τρίτος αστυνομικός, που κάθισε στο εδώλιο, αθωώθηκε ομόφωνα.

Απέρριψε την «απαιτούμενη βία» η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας απέρριψε, σύμφωνα με το ethnos.gr, τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων περί άσκησης «απαιτούμενης βίας» και «θέσης αυτοάμυνας». Επίσης, δεν αποδέχτηκε τα περί «οργισμένου πλήθους που τους επιτέθηκε».

Η εισαγγελική πρόταση αφορούσε την κατηγορία για βασανιστήρια στον πρώτο αστυνομικό και τη συνεργεία σε αυτά στους άλλους δύο.