Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέα συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών στα δικαστήρια

Οι συγκεντρωμένοι δεν θα εμποδίσουν αυτή τη φορά τη διαδικασία των πλειστηριασμών, καθώς πρόκειται για διαφορές μεταξύ ιδιωτών.

Νέα συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα μέλη συλλογικοτήτων.

Οι συγκεντρωμένοι μπήκαν στη δικαστική αίθουσα, ωστόσο, αυτή τη φορά δεν εμπόδισαν τη διαδικασία των πλειστηριασμών, καθώς πρόκειται για διαφορές μεταξύ ιδιωτών.

Μάλιστα, από την πλευρά τους και οι συμβολαιογράφοι διαβεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται για πρώτες κατοικίες.

Συγκεκριμένα, ιδιώτης διεκδικεί μετά από κληρονομιά, τμήμα του σπιτιού του από μια ασφαλιστική. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ιδιώτης ζήτησε από το συντονιστικό να επιτρέψει τον πλειστηριασμό. Η δεύτερη περίπτωση είναι μεταξύ εμπόρων όπου ο ένας διεκδικεί κατάστημα στην Ηλιούπολη από τον άλλο για χρέη.

Οι διαδηλωτές παρέμιεναν στην αίθουσα έως το απόγευμα σε περίπτωση που γίνει αιφνιδιαστικά κάποιος άλλος πλειστηριασμός που οι συμβολαιογράφοι δεν ανακοίνωσαν.

Την άλλη Τετάρτη, πάντως, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, βγαίνει ξανά σε πλειστηριασμό σπίτι που διεκδικούσε τράπεζα, διαδικασία την οποία οι διαδηλωτές είχαν εμποδίσει στις 28 Σεπτεμβρίου. Ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου ακινήτου, το οποίο είναι πρώτη κατοικία, είναι πατέρας ενός παιδιού ΑΜΕΑ.