Skip to main content

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΥΑΘ από εργαζόμενους

Οι συμβασιούχοι ζητούν τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους, με τη διοίκηση να δηλώνει πως δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος για ανανέωση των συμβάσεων τους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι συμβασιούχοι εργαζομένων της ΕΥΑΘ, μπροστά από το κτήριο της εταιρείας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι συμβασιούχοι ζητούν τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους, τη στιγμή που η διοίκηση δηλώνει πως δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος για ανανέωση των συμβάσεών τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι περίπου 90 συμβασιούχοι της ΕΥΑΘ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας και εχθές, Τρίτη, ενώ λίγες ώρες αργότερα η εταιρεία με ανακοίνωσή της απάντησε πως δεν υπάρχει η δυνατότητα για ανανέωση των συμβάσεων.

Η τελευταία σύμβαση των εργαζομένων έληξε στις 31.12.2016 ενώ κατόπιν πήραν εξάμηνη παράταση, η οποία έληξε στις 31.06.2017. Παρ' όλα αυτά οι εργαζόμενοι παραμένουν στις θέσεις τους σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει εναντίον της Διοίκησης, ενώ αναμένεται η εκδίκαση στις 20 Σεπτεμβρίου.

Από την Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου, οι συμβασιούχοι έχουν προχωρήσει σε απεργία διάρκειας.