Skip to main content

Νέα προστατευτικά κολωνάκια σε Αγίας Σοφίας και Ερμού από τον Δήμο

Οι εργασίες πραγματοποιούνται με στόχο τη διευκόλυνση της διέλευσης πεζών και οχημάτων, αλλά και την παρεμπόδιση της παράνομης στάσης και στάθμευσης.

Νέα προστατευτικά κολωνάκια τοποθετεί σήμερα και αύριο ο δήμος Θεσσαλονίκης στα πεζοδρόμια της καθόδου της οδού Αγίας Σοφίας, με κατεύθυνση από την Εγνατία προς την πλατεία Αγίας Σοφίας.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται με στόχο τη διευκόλυνση της διέλευσης πεζών και οχημάτων, αλλά και την παρεμπόδιση της παράνομης στάσης και στάθμευσης, που δημιουργεί προβλήματα στην περιοχή.

Για τον ίδιο σκοπό, συνεργείο του Δήμου μερίμνησε για την τοποθέτηση ελαστικών αποτρεπτικών εμποδίων τόσο στο τμήμα της Αγίας Σοφίας - στην απόληξη του πεζοδρόμου μπροστά από την εκκλησία - όσο και στην οδό Ερμού, ώστε να αποφευχθεί το κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρατηρούνταν στην περιοχή, εξαιτίας των σταθμευμένων οχημάτων στις δύο πλευρές του δρόμου και στα πεζοδρόμια.

Τα 49 κολωνάκια «βυζαντινού τύπου» περιήλθαν στον Δήμο Θεσσαλονίκης ως δωρεά της «Αττικό Μετρό Α.Ε.», μετά από παρέμβαση του σωματείου «ΘεσΕπί-Κέντρω»,της ομάδας πολιτών που αναλαμβάνει ανάλογες πρωτοβουλίες για τον δημόσιο χώρο της πόλης.

«Οι παρεμβάσεις αυτές εντάσσονται στα έργα προσωρινού χαρακτήρα λόγω των διανοίξεων που γίνονται για την κατασκευή του Μετρό. Οι διαπλατύνσεις και οι διαμορφώσεις έχουν ως στόχο να αποκατασταθεί η ομαλή διέλευση των πεζών καθώς και η φυσιολογική κίνηση των οχημάτων  στο τμήμα αυτό του κέντρου και ειδικότερα στην περιοχή πλησίον της οδού Αγίας Σοφίας», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς.