Skip to main content

Νέα πρόσκληση για συναίνεση από Μόσιαλο

Πρόσκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, και κυρίως στη ΝΔ, για συναίνεση, απευθύνει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του.

Πρόσκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, και κυρίως στη ΝΔ, για συναίνεση, απευθύνει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

Σε συνέντευξή του στον "Τύπο της Κυριακής", ο κ. Μόσιαλος, αναφερόμενος στις αποφάσεις των Βρυξελλών, επισημαίνει ότι με το νέο μειωμένο επιτόκιο δανεισμού της Ελλάδας, η περίοδος χάριτος που εξασφαλίστηκε και η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των παλαιότερων χρεών, συνιστούν μια ιδιότυπη εφαρμογή ενός ευρωομολόγου, κάτι το οποίο, όπως τονίζει, επεδίωκε η χώρα μας.

Ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνηση δεν εφησυχάζει, τονίζει, όμως, πως η δημιουργία ευνοϊκών εξωτερικών συνθηκών για τη χώρα απελευθερώνει τις εγχώριες δυνάμεις για να μπορέσουν αυτές να κινηθούν με μεγαλύτερη σιγουριά προς την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη.

Για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, ο κ. Μόσιαλος τονίζει πως οι πολιτικές προτεραιότητες δεν καθορίζονται από τις δημοσκοπήσεις, αλλά από τις ανάγκες της χώρας και των πολιτών. «Σήμερα είναι καιρός να δούμε το πολιτικό σύστημα όχι μέσα από τα ασπρόμαυρα γυαλιά των δημοσκοπήσεων, αλλά με τα γυαλιά της πολιτικής υπευθυνότητας», δηλώνει.

Ερωτώμενος για τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί τους αυτοκινητιστές να λύσουν την απεργία και να προσέλθουν σε διάλογο.

«Η κυβέρνηση καλεί σε ανοιχτό διάλογο, σε ενδελεχή διαβούλευση χωρίς προκαταλήψεις, προφανώς και για συζήτηση με συγκεκριμένα κριτήρια», τονίζει χαρακτηριστικά.