Skip to main content

Στραγγιστό γιαούρτι και νέα καταστήματα στην Αθήνα από το ΘΕΣγάλα

Tην είσοδο στην αγορά του γιαουρτιού με την παραγωγή στραγγιστού γιαουρτιού και τη λειτουργία νέων σημείων πώλησης ανακοίνωση ο ΘΕΣγάλα.

Tην είσοδο του στην αγορά του γιαουρτιού με την παραγωγή στραγγιστού γιαουρτιού από το φρέσκο γάλα των παραγωγών του ΘΕΣγάλα, ανακοίνωσε ο Συνεταιρισμός, μετά από δύο μήνες επιτυχημένης λειτουργίας των πρώτων καταστημάτων του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα.

Παράλληλα, υλοποιώντας το πλάνο επέκτασης του δικτύου των αυτόματων πωλητών, ο ΘΕΣγάλα ανακοίνωσε τη σταδιακή λειτουργία 10 νέων σημείων πώλησης στην Αθήνα και συγκεκριμένα, στον Πειραιά, την Κυψέλη, τη Νέα Ιωνία, το Νέο Ηράκλειο, την Καλλιθέα, το Μαρούσι, την Αγία Παρασκευή, την Ηλιούπολη και τον Άγιο Δημήτριο, Παλιά Κοκκινιά. Τα νέα σημεία, θα ξεκινήσουν προοδευτικά τη λειτουργία τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τους δύο πρώτους μήνες από την εγκατάσταση των αυτόματων πωλητών φρέσκου γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων στην Αθήνα, η συνολική κατανάλωση στην πρωτεύουσα ξεπέρασε τους 700 τόνους, ενώ με την προσθήκη των νέων καταστημάτων, υπολογίζεται ότι, μόνο στην Αθήνα, θα καταναλώνονται καθημερινά πάνω από 20.000 μπουκάλια φρέσκου γάλακτος ΘΕΣγάλα.

Με την παραγωγή στραγγιστού γιαουρτιού, που ακολουθεί την διάθεση νέων τυριών (γραβιέρα κομμάτι και γραβιέρα τριμμένη), τα καταστήματα των αυτόματων πωλητών γάλακτος εξελίσσονται σε μικρές γαλακτοκομικές γωνιές. Το πλήρες στραγγιστό γιαούρτι είναι ήδη διαθέσιμο στους καταναλωτές, στο διευρυμένο πλέον δίκτυο του ΘΕΣγάλα, που με την νέα επέκταση, θα περιλαμβάνει πλέον 53 καταστήματα, στις τρείς πόλεις που προμηθεύει καθημερινά το φρέσκο γάλα και τα γαλακτοκομικά του προϊόντα: Αθήνα 20 καταστήματα, Λάρισα 16 καταστήματα, Θεσσαλονίκη 17 καταστήματα.

Ο Πρόεδρος ΔΣ του Συνεταιρισμού, Θανάσης Βακάλης, σημείωσε σχετικά: ‘η είσοδός μας στην αγορά του γιαουρτιού είναι για τον Συνεταιρισμό ένα ακόμη μεγάλο βήμα που κάνουμε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την αγορά γάλακτος της χώρας μας. Η εδραίωσή μας στη διάθεση του φρέσκου γάλακτος, μας επιτρέπει να υλοποιούμε με συνέπεια το πλάνο μας για τη δημιουργία νέων προϊόντων, πάντοτε από το φρέσκο γάλα που παράγουμε καθημερινά στις φάρμες μας. Η εξέλιξη των αυτόματων πωλητών γάλακτος σε γαλακτοκομικές γωνιές, 24ωρης λειτουργίας, κάνει πράξη τη βασική μας στόχευση: να φέρνουμε ποιοτικά, ασφαλή προϊόντα από τον παραγωγό απ’ευθείας στον καταναλωτή’.