Skip to main content

Νέα πίστα στο Χιονοδρομικό Πηλίου σχεδιάζει η Πήλιον Όρος

Το «πράσινο φως» για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 300.000 ευρώ στην Πήλιον Ορος άναψε το νομαρχιακό συμβούλιο Μαγνησίας.
Την κατασκευή νέας πίστας στο Χιονοδρομικό Κέντρο στα Χάνια Πηλίου σχεδιάζει η εταιρία Πήλιον Όρος, η οποία προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 300.000 ευρώ μετά από απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Μαγνησίας.  Τα χρήματα θα αξιοποιηθούν για την εκπόνηση μελετών με αντικείμενο την ενίσχυση των υποδομών και την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του Πηλίου.  

Το 50% της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα καλυφθεί από ίδιους πόρους της νομαρχίας Μαγνησίας. Κατά τη συζήτηση της πρότασης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου στο νομαρχιακό συμβούλιο επισημάνθηκε από όλες τις πλευρές η ανάγκη περαιτέρω στήριξης του Χιονοδρομικού Κέντρου. Η πρόεδρος της εταιρίας και σύμβουλος της πλειοψηφίας, κ. Τζούλια Τσαλίκη, κάλεσε τους δήμους Αγριάς, Αρτέμιδος και Μουρεσίου να μετάσχουν στο εγχείρημα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, υπογραμμίζοντας ότι τα χρήματα θα επιστρέψουν στην τοπική κοινωνία με την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης.  Όσον αφορά στο σχεδιασμό για τη νέα πίστα, ξεκαθαρίστηκε ότι θα προηγηθεί τεχνική μελέτη και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

 Σήμερα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου λειτουργούν: πέντε αναβατήρες συνολικής
δυναμικότητας 2.000 ατόμων /ώρα, τρεις εναέριοι (2 μονοθέσιοι, 1 διθέσιος)
και δυο συρόμενοι, πίστες συνολικού μήκους 7,5 χλμ. (2,5 χλμ. σκι καταβάσεων και 5 χλμ. σκι περιπατητικό), καταφύγιο δυναμικότητας 80 ατόμων που διαθέτει εστιατόριο, αναψυκτήριο, 12 δίκλινα υπνοδωμάτια, τρεις χώροι στάθμευσης συνολικής χωρητικότητας 350 αυτοκινήτων και βοηθητικοί χώροι: χειριστήρια-μηχανοστάσια αρχής και τέρματος αναβατήρων, συνεργείο οχημάτων, ιατρείο, ταμεία.