Skip to main content

Νέα όργανα στο ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας της Φώφης Γεννηματά

Σημαντικές αλλαγές στα όργανα την ερχόμενη Κυριακή. Το φαβορί και ο... νέος για τη θέση του γραμματέα της ΚΠΕ του κόμματος.

Το πρώτο βήμα για τις αλλαγές στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας της Φώφης Γεννηματά γίνεται την ερχόμενη Κυριακή. Και μάλιστα οι αλλαγές αυτές θα είναι σημαντικές, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr.

Η κ. Γεννηματά θα προεδρεύσει της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής για την εκλογή νέων οργάνων του ΠΑΣΟΚ. Εκτός από το Πολιτικό Συμβούλιο και τους γραμματείς των τομέων θα εκλεγεί και ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Η συνεδρίαση της ΚΠΕ θα γίνει στις 11 το πρωί της Κυριακής στο Caravel των Αθηνών, όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα γίνει εκλογική διαδικασία, καθώς στο παρασκήνιο εξελίσσονται προσπάθειες συνεννόησης, ώστε να οριστούν τα νέα όργανα.

Φαβορί για τη θέση του γραμματέα της ΚΠΕ είναι ο Νίκος Σαλαγιάννης, που είναι διευθυντής του κόμματος και ασχολήθηκε με το ζήτημα των τραγικών οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας το τελευταίο διάστημα να βάλει μια τάξη και να περιορίσει τα πολλά έξοδα.

Άλλωστε, ο ίδιος είχε τονίσει πως το κόμμα ξοδεύει πλέον 110.000 ευρώ το μήνα, όταν την προηγούμενη δεκαετία ξόδευε πάνω από 2 εκ. ευρώ μηνιαίως... Διευκρίνισε ωστόσο ότι ακόμη και αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν, διότι το μόνο έσοδο είναι τα 16.000 ευρώ της εισφοράς των βουλευτών, με τα δάνεια να είναι σε... έξαρση.

Πάντως, η κουβέντα στο κόμμα θέλει να προτείνεται νεότερος υποψήφιος για γραμματέας, κάτι που πιθανότατα θα γίνει σε συνεννόηση με τον ίδιο τον κ. Σαλαγιάννη.

Αλλαγές όμως ετοιμάζονται και σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα όργανα. Είναι χαρακτηριστικό, όπως λένε στελέχη του κόμματος προσκείμενα στην κ. Γεννηματά, ότι υπάρχει η πρόθεση το νέο Πολιτικό Συμβούλιο να αποτελείται από 13 στελέχη και τους 13 βουλευτές, χωρίς μάλιστα εκλογική διαδικασία.

Από τη Θεσσαλονίκη, πρόθεση να είναι μέλη του νέου Πολιτικού Συμβουλίου έχουν οι Σίμος Δανιηλίδης, Χρήστος Παπαστεργίου και Αντώνης Σαουλίδης.

Οι διαφοροποιήσεις στις δομές, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από τα ίδια στελέχη, στη νέα εποχή Γεννηματά αναμένεται να περιλαμβάνουν και Οργανωτικό για τη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο αναμένεται να αναλάβει να «τρέξει» ο Χρόνης Μακρίδης.

Πάντως, στο σύνολό τους τα νέα όργανα θα ασχοληθούν αποκλειστικά με την ανασυγκρότηση του κόμματος, καθώς θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο λόγω των πολύ ρευστών πολιτικών εξελίξεων, που δεν είναι απίθανο να οδηγήσουν σε εκλογές μέσα στο φθινόπωρο.