Skip to main content

Νέα ομάδα σχεδιασμού στην κυβέρνηση

Απορίες προκαλεί το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος δεν συμμετέχει στη νέα ομάδα σχεδιασμού, στην οποία το γενικό πρόσταγμα, μετά τον πρωθυπουργό, θα έχει ο Γ. Ραγκούσης.
Η πρώτη συνάντηση της νεοσύστατης ομάδας σχεδιασμού και προγραμματισμού πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί υπό τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, στα γραφεία του διευρυμένου πλέον υπουργείου Εσωτερικών.

Στη σύσκεψη εκτός από τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση ο οποίος φαίνεται να έχει, πλέον, (μετά τον πρωθυπουργό) τον κατευθυντήριο ρόλο στο κυβερνητικό έργο, συμμετείχαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος, ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, καθώς και η διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Ρ. Βάρτζελη.

Αίσθηση και απορίες προκαλεί πάντως το γεγονός ότι στη νέα ομάδα σχεδιασμού δεν συμμετέχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος.

Εξερχόμενος από το υπουργείο Εσωτερικών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής τόνισε ότι συστήνεται μια νέα ομάδα σχεδιασμού και προγραμματισμού του κυβερνητικού έργου, η οποία θα συνεδριάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όπως πρόσθεσε, η ομάδα δεν θα έχει σταθερή σύνθεση, αλλά θα αλλάζει ανάλογα με τα θέματα που θα εξετάζονται.