Skip to main content

Νέα μεταπτυχιακά προγράμματα στη Νευροψυχολογία από το CITY College

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Κλινική Νευροψυχολογία επικεντρώνεται στη μελέτη και κατανόηση των γνωστικών δυσκολιών μετά από εγκεφαλική βλάβη.

Η Νευροψυχολογία είναι μία σύγχρονη ειδικότητα που κερδίζει έδαφος κι έχει ιδιαίτερη ζήτηση τα τελευταία χρόνια. Με στόχο την προσφορά νέας πολύτιμης γνώσης και δεξιοτήτων τo Τμήμα Ψυχολογίας του CITY College, Διεθνούς Τμήματος του Πανεπιστημίου του Sheffield προσφέρει δύο νέα μεταπτυχιακά προγράμματα στη Νευροψυχολογία:

-το MA in Clinical Neuropsychology και
-το MSc in Cognitive Neuropsychology

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Κλινική Νευροψυχολογία, ΜΑ in Clinical Neuropsychology, επικεντρώνεται στη μελέτη και κατανόηση των συμπεριφορικών και γνωστικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν άτομα μετά από εγκεφαλική βλάβη, δηλαδή ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις, γενετικές ή επίκτητες, όπως για παράδειγμα ασθενείς με εγκεφαλικό, επιληψία, νευροεκφυλιστικές και ψυχιατρικές παθήσεις και παιδιά με νευροαναπτυξιακές διαταραχές. Το πρόγραμμα προφέρει στους φοιτητές όλα τα απαραίτητα εφόδια για ειδίκευση και καριέρα στην Κλινική Νευροψυχολογία. Οι κλινικοί νευροψυχολόγοι χρησιμοποιούν νευροψυχυλογικές μετρήσεις για να αξιολογήσουν την γνωστική κατάσταση ασθενών και παιδιών με εγκεφαλικά προβλήματα. Με βάση αυτή την αξιολόγηση οι νευροψυχολόγοι μπορούν να σχεδιάσουν εξατομικευμένα θεραπευτικά προγράμματα αποκατάστασης για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ατόμων με νευρολογικές παθήσεις. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελείται από θεωρητικό μέρος και πρακτική άσκηση.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Γνωστική Νευροψυχολογία, MSc in Cognitive Neuropsychology, είναι ένα πρόγραμμα με ερευνητική κατεύθυνση που παρέχει υψηλές ερευνητικές ικανότητες στην Νευροψυχολογία και βοηθά τους φοιτητές να προχωρήσουν σε περαιτέρω σπουδές για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος στην Νευροψυχολογία ή τις Νευροεπιστήμες.  Το πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην μελέτη της γνωστικής διαδικασίας σε ασθενείς με εγκεφαλική βλάβη (π.χ. ασθενείς με εγκεφαλικό, επιληψία, νευροεκφυλιστικές παθήσεις και παιδιά με νευροαναπτυξιακές διαταραχές) χρησιμοποιώντας μοντέλα τυπικής γνωστικής ανάπτυξης. Το πρόγραμμα αποτελείται από θεωρητικό μέρος και διπλωματική εργασία.

Ένα σύγχρονο εργαστήριo, το Neurofeedback Lab, προστέθηκε στις εγκαταστάσεις του CITY College, στο οποίο θα κάνουν χρήση οι φοιτητές των παραπάνω προγραμμάτων προκειμένου να εκπαιδευτούν στην χρήση τεχνολογίας EEG και διαφορετικών φυσιολογικών μετρήσεων (π.χ., καρδιακοί παλμοί, εφίδρωση κτλ) καθώς και στην πρακτική τους εξάσκηση στη Νευροψυχολογική Αξιολόγηση.

Και τα δύο μεταπτυχιακά προγράμματα απευθύνονται σε αποφοίτους ψυχολογίας καθώς και σε αποφοίτους και επαγγελματίες από κλάδους σχετικούς με τις επιστήμες υγείας.

Η διδασκαλία γίνεται στα Αγγλικά ενώ τα προγράμματα προφέρονται με πλήρη (full-time) ή μερική (part time) φοίτηση.

Οι ενδιαφερόμενοι για τα παραπάνω προγράμματα και τις προσφερόμενες υποτροφίες μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Ψυχολογίας του CITY College ή με το Τμήμα Εγγραφών:

Πληροφορίες- Έγγραφες:

Λέοντος Σοφού 3, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310-224426, 528450
Email: acadreg@city.academic.gr
www.citycollege.sheffield.eu