Skip to main content

Νέα κόντρα για τον ανδριάντα του Καραμανλή

Για ακατανόητη σπουδή του απερχόμενου δημάρχου να τοποθετήσει το άγαλμα με τρόπο που προκαλεί και διχάζει, κάνει λόγο η παράταξη Μπουτάρη. Τι απαντάει ο Β.Παπαγεωργόπουλος.
Νέα αντιπαράθεση εκδηλώθηκε για τον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή μετά την ανακοίνωση από τον Δήμο Θεσσαλονίκης της υπογραφής σύμβασης για την έναρξη των εργασιών τοποθέτησης του αγάλματος στη Νέα Παραλία.

Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό ότι ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος υπέγραψε τη σχετική σύμβαση στο πλαίσιο απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ σε δήλωσή του επισήμανε ότι η Δημοτική Αρχή αισθάνεται την υποχρέωση να προχωρήσει στην ενέργεια αυτή, «τιμώντας τον άνθρωπο και πολιτικό που αναμόρφωσε τη Θεσσαλονίκη».

Στη συνέχεια, εκδόθηκε γραπτή δήλωση από τη δημοτική παράταξη του νεοεκλεγέντος δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», στην οποία εκφράζεται έκπληξη για την εξέλιξη αυτή, δεδομένου ότι η θέση που επελέγη είναι 100 μέτρα από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου και το άγαλμα του Κ. Καραμανλή ατενίζει προς τον Μ. Αλέξανδρο. Επιπλέον, σημειώνεται ότι το άγαλμα του Κ. Καραμανλή έχει ύψος περίπου 6 μέτρα και του Μ. Αλεξάνδρου περίπου 12 μέτρα.

«Είναι ακατανόητη η σπουδή του απερχόμενου δημάρχου να τοποθετήσει το άγαλμα με τρόπο που προκαλεί και διχάζει, λες και αυτός είναι ο μόνος υπερασπιστής και γνήσιος εκφραστής του Κ. Καραμανλή», προσθέτει η «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη».

Απάντηση Παπαγεωργόπουλου
Ορισμένοι δεν θέλουν να τιμήσει η πόλη μας τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος προσέφερε και στο Έθνος και στην πατρίδα, στη Μακεδονία και στη Θεσσαλονίκη, απάντησε στην «Πρωτοβουλία» με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β.Παπαγεωργόπουλος. Αναλυτικά η απάντηση του δημάρχου:

«H διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης εφαρμόζοντας σειρά αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από το 1998 έως το 2010, προχωρά στην τοποθέτηση του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Νέα Παραλία, στην αρχή της λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου.
 
Είναι επίσης γνωστό ότι η παράταξη της «Πρωτοβουλίας» δεν ήθελε να υλοποιηθεί η αρχική απόφαση του Δημ.Συμβουλιου για τοποθέτηση του ανδριάντα στον άξονα Αριστοτέλους, μαζί με το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου.  Σήμερα με έκπληξη πληροφορούμαι ότι η «Πρωτοβουλία» είναι «αντίθετη» και με τη νέα χωροθέτηση, που είναι ακριβώς η δική της πρόταση, όταν η Διοίκηση του Δήμου είχε προτείνει τον άξονα Αριστοτέλους.

Είναι φανερό ότι ορισμένοι δεν θέλουν να τιμήσει η πόλη μας τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος προσέφερε και στο Έθνος και στην πατρίδα και στη Μακεδονία και στη Θεσσαλονίκη μας. Εμείς, εκφράζοντας το κοινό αίσθημα, προχωρούμε στην υλοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και καλούμε όλους μέσα σε αίσθημα ενότητας και όχι διχόνοιας να παραστούν στη σεμνή τελετή των αποκαλυπτηρίων του αγάλματος. Μόνο έτσι θα τιμήσουμε τον Άνδρα.»