Skip to main content

Νέα κόντρα για τα «Δημήτρια» στο Δημοτικό Συμβούλιο

Σκληρή κριτική από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα για τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμα - Τι απάντησε η αντιδήμαρχος Έλλη Χρυσίδου

Άναψαν τα αίματα για άλλη μια φορά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με φόντο τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων για τα 52α Δημήτρια.

Αφορμή για τη νέα αντιπαράθεση μεταξύ της αντιδημάρχου Πολιτισμού Έλλης Χρυσίδου, του δημοτικού συμβούλου Κωνσταντίνου Ζέρβα και της επικεφαλής
της παράταξης «Γειτονιές σε Δράση» Μόνικα Αϊβάζογλου ήταν η τροποποίηση του καλλιτεχνικού προγράμματος των εκδηλώσεων των 52ων Δημητρίων.

Κατά την τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζέρβας τόνισε  ότι από τις 43 εκδηλώσεις των Δημητρίων και ενώ παρουσιάζεται
το φεστιβάλ σε  λίγες μέρες, σήμερα τροποποιείται το 1/3 των εκδηλώσεων. «Αυτό δεν είναι φεστιβάλ, όπως θα έλεγε και ο κ. Παππάς (αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων), είναι πολιτιστικό προτσές (σσ: κουμουνιστική φράση για τη διαδικασία και εξέλιξη)», σημείωσε ο κ. Ζέρβας.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της παράταξης «Γειτονιές σε Δράση» Μόνικα Αϊβάζογλου αναφέρθηκε στον τρόπο που κλείστηκαν οι εκδηλώσεις αλλά και το ύψος των ενοικίων. «Δεν γίνονται κάποια πράγματα να αλλάζουν κατόπιν εορτής. Έπρεπε να γίνουν πιο καλές συμφωνίες», σημείωσε η κ. Αϊβάζογλου, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, πως «χαίρεται πως γίνονται τα Δημήτρια».

Απαντώντας στις εντάσεις των δημοτικών συμβούλων η αρμόδια αντιδήμαρχος επέκρινε εκ νέου το γεγονός ότι δεν ψηφίστηκε εγκαίρως το πρόγραμμα των φετινών Δημητρίων στα τέλη Ιουλίου. «Δε γίνεται να ψηφίζεται το Φεστιβάλ τελευταία στιγμή. Μέχρι και σήμερα τα πράγματα είναι ρευστά», υπογράμμισε.  Όπως εξήγησε η κ. Χρυσίδου, «ακυρώνονται τρεις εκδηλώσεις και οι αλλαγές είναι διότι ο καθοριστικός μήνας που έπρεπε να ψηφιστεί το πρόγραμμα, δημιούργησε μια σειρά προβλημάτων».

«Να σκεφτόμαστε όταν τοποθετούμαστε και όταν παίρνουμε πάνω μας σοβαρά θέματα. Όλα κλείστηκαν μετά που ψηφίστηκε η εισήγηση από το δημοτικό συμβούλιο», απάντησε η αρμόδια αντιδήμαρχος. Η τοποθέτησή της κ. Χρυσίδου προκάλεσε εκ νέου την αντίδραση των δύο δημοτικών συμβούλων, με τον κ. Ζέρβα να σημειώνει πως «ρωτάνε και δεν λαμβάνουν απαντήσεις».

«Το 1/3 των εκδηλώσεων τροποποιείται», επανέλαβε ο κ. Ζέρβας, για να απαντήσει σε έντονο ύψος η κ. Χρυσίδου, πως ο ένας μήνας καθυστερήσεων ήταν σημαντικός για το Φεστιβάλ.

«Μη χρησιμοποιείται συνέχεια αυτό το γεγονός», σχολίασε η δημοτική σύμβουλος Μόνικα Αϊβάζογλου.

Το θέμα των τροποποιήσεων του προγράμματος των Δημητρίων εγκρίθηκε κατά  πλειοψηφία. Λευκό ψήφισαν οι σύμβουλοι των «Εντάξει» καθώς ο Κ. Ζέρβας, Ανδ. Κουράκης, Μ. Αϊβάζογλου, Μ. Κωνσταντινίδης και Γ. Δελλής, ενώ κατά ο Κωνσταντής Σεβρής.