Skip to main content

Νέα καταδίκη κορυφαίου καρδιοχειρουργού για τον θάνατο 30χρονης

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε ο γιατρός για το θάνατο της άτυχης γυναίκας από πνευμονοπάθεια στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο.

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε κορυφαίος καρδιοχειρουργός για το θάνατο μιας 30χρονης από πνευμονοπάθεια, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο, το 2009.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών, με τριετή αναστολή, στον γιατρό ο οποίος, σε πρώτο βαθμό, είχε καταδικαστεί με φυλάκισης 2,5 χρόνων, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η άτυχη μητέρα ενός παιδιού υπέστη πνευμονική εμβολή λόγω μόλυνσης, από άγνωστο μικρόβιο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο: «Η 30χρονη εισήχθη με πυρετό και με πόνους στα άκρα,  στο Διαβαλκανικό Κέντρο όπου υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι διαθέτει εξογκώματα, υγρό, φλεγμονές κ.α στους πνεύμονες. Ο ακτινολόγος συνέστησε να ερευνηθούν περαιτέρω οι φλεγμονές και οι αρχές σήψης που παρατηρήθηκαν».

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, ο κορυφαίος καρδιοχειρουργός, ως επιστημονικός διευθυντής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου, εισήγαγε την ασθενή σε δωμάτιο, χωρίς να συμβουλευτεί πνευμονολόγο και χωρίς να χορηγήσει αντιβιοτικά και άλλα φάρμακα. Ύστερα από 28 ώρες συνεχούς επιδείνωσης, το βράδυ της επομένης ημέρας, η κοπέλα μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου εξέπνευσε λίγο αργότερα.