Skip to main content

Νέα Ιωνία: «Δεν περνάει ρεύμα από την κολόνα», λέει ο δήμος για το περιστατικό ηλεκτροπληξίας 11χρονου

Ο δήμος Ιωνίας διαψεύδει τους ισχυρισμούς των γονιών του 11χρονου

Ηλεκτροπληξία από γυμνά καλώδια κατήγγειλε η οικογένεια 11χρονου ότι υπέστη ο ανήλικος ενώ έπαιζε σε παιδική χαρά στη Νέα Ιωνία, ωστόσο ο δήμος υποστηρίζει ότι στη συγκεκριμένη κολόνα δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα.

Συγκεκριμένα, οι γονείς του 11χρονου δηλώνουν πως «τελευταία στιγμή» σώθηκε το παιδί τους, όταν το βράδυ της Πέμπτης έπαιζε με τους φίλους του. Το παιδί ακούμπησε την πίσω πλευρά κολώνας φωτισμού και σύμφωνα με τους γονείς του «τινάχτηκε» από το ρεύμα, καθώς στο μπροστινό της μέρος τα καλώδια ήταν εκτεθειμένα.

«Παίζανε μπάλα πολλά παιδιά, κάποια στιγμή φώναξαν όλα τα παιδιά ''ο Κωνσταντίνος, ο Κωνσταντίνος...'', τον βλέπω, ήταν διπλωμένος στην μέση, έκλαιγε, τον ''τίναξε το ρεύμα'', έκλαιγε και έλεγε ''πονάω, πονάω''. Δεν μπορούσε να ανασάνει καλά, είχε δύσπνοια. Από πίσω μου είπε ότι έπιασε την κολώνα και τινάχτηκε από ρεύμα» λέει η μητέρα του 11χρονου, δηλώνοντας πως το παιδί έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας από τους πόνους. Γονείς και περίοικοι έτρεξαν να βοηθήσουν, με τον 11χρονο να παραπονείται για πόνους στην καρδιά.

Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε το παιδί σε νοσοκομείο. «Του έκαναν τριπλεξ καρδιογράφημα, τον κράτησαν για παρακολούθηση μια ημέρα. Σε χώρους που παίζουν παιδιά, πρέπει να είναι όλοι προσεκτικοί. Εάν ήταν μικρότερος θα είχε πρόβλημα. Όποιος είναι υπεύθυνος να αναλάβει τις ευθύνες του», είπε η μητέρα του, προσθέτοντας πως σύμφωνα με γιατρό, η σωματοδομή του παιδιού απέτρεψε τα χειρότερα.

Τι απαντά ο Δήμος Νέας Ιωνίας

Από την πλευρά του, ο Δήμος Νέας Ιωνίας, που είναι υπεύθυνος για την παιδική χαρά, υποστηρίζει ότι στην συγκεκριμένη κολόνα δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα ότι μικρό παιδί υπέστη ηλεκτροπληξία, την στιγμή που κατόπιν ελέγχου που διενέργησε η αρμόδια υπηρεσία, δεν υπάρχει καν ρεύμα!».

«Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη», αποκάλυψε η Δήμαρχος, ενώ και η οικογένεια του 11χρονου αναμένεται να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου.