Skip to main content

Νέα γραμμή στο εκκοκκιστήριο της ΕΑΣ Τρικάλων

Τη δυνατότητα εκκόκκισης 800 τόνων σύσπορου βαμβακιού την ημέρα αποκτά το συνεταιριστικό εκκοκκιστήριο της ΕΑΣ Τρικάλων, μετά την εγκατάσταση νέας γραμμής εκκόκκισης.
Τη δυνατότητα εκκόκκισης 800 τόνων σύσπορου βαμβακιού την ημέρα αποκτά το συνεταιριστικό εκκοκκιστήριο της ΕΑΣ Τρικάλων, μετά την εγκατάσταση της νέας γραμμής εκκόκκισης. Με τη συγκεκριμένη επένδυση η ΕΑΣ Τρικάλων διπλασίασε τη δυναμικότητα του εκκοκκιστηρίου ενισχύοντας έτσι και τις προϋποθέσεις για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των βαμβακοπαραγωγών της περιοχής.

Η προμήθεια του εξοπλισμού της νέας γραμμής έγινε από εκκοκκιστήριο της Βοιωτίας και ήδη προχώρησε η εγκατάστασή του στο συνεταιριστικό εκκοκκιστήριο του Μεγαλοχωρίου. Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Τρικάλων, Αχιλλέας Λιούτας, εκτιμά ότι με τη νέα γραμμή θα βελτιωθούν σημαντικά οι συνθήκες παράδοσης του βαμβακιού από τους παραγωγούς αλλά και οι ρυθμοί εκκόκκισής του, με προφανή οφέλη για την ποιότητα του προϊόντος.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία της γραμμής προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλα θα είναι εντάξει για την πλήρη ενεργοποίησή της το προσεχές φθινόπωρο. Μαζί με τη γραμμή εκκόκκισης η ΕΑΣ Τρικάλων προμηθεύτηκε και ένα νέο ξηραντήριο το οποίο έχει τη δυνατότητα αποξήρανσης 300 τόνων βαμβακόσπορου την ημέρα.