Skip to main content

Νέα γραφεία στη Λισαβόνα ανοίγει η fintech εταιρεία Ebury

Η εταιρία θα εξακολουθήσει και το 2018 την επέκτασή της διεθνώς και αναμένεται να αυξήσει το προσωπικό της κατά 1.000 άτομα.

Τη δημιουργία νέου γραφείου στη Λισαβόνα ανακοίνωσε η Ebury, ανερχόμενη fintech εταιρία στον κλάδο των διεθνών εταιρικών συναλλαγών. Πρόκειται για το 17ο γραφείο της εταιρίας, η οποία έχει επεκταθεί σε 15 χώρες. Από το Σεπτέμβριο του 2017, η Ebury διατηρεί γραφείο και στην Ελλάδα.

«Στο πλαίσιο του σχεδιασμού επέκτασής της διεθνώς, η Ebury άνοιξε πρόσφατα δεύτερο γραφείο στην Benelux, επιλέγοντας τις Βρυξέλλες ως δεύτερη έδρα στην περιοχή, μετά το Άμστερνταμ. Επιπλέον, η εταιρία εξασφάλισε άδεια Εξουσιοδοτημένου Πιστωτικού Ιδρύματος με την Εθνική Τράπεζα του Βελγίου», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της.

Η start up εταιρία ιδρύθηκε το 2009 και εξειδικεύεται στις συναλλαγές σε ξένο νόμισμα, όπως διεθνείς πληρωμές, στρατηγικές αντιστάθμισης και διαχείρισης συναλλαγματικού κινδύνου σε πλήθος μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Για τις αυξανόμενες ανάγκες της σε προσωπικό, από τις αρχές του 2017 η Ebury έχει προσλάβει περισσότερα από 400 άτομα, ώστε, όπως σημειώνει η ίδια, να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και υποδομών της. «Η εταιρία θα εξακολουθήσει και το 2018 την επέκτασή της διεθνώς. Αναμένεται ότι μέσα στους επόμενους 18 μήνες το προσωπικό της θα αυξηθεί κατά 1.000 άτομα. Η επέκταση της εταιρίας διεθνώς υπαγορεύεται από τη φύση των συναλλαγών στον κλάδο των διεθνών πληρωμών, που καθιστούν αναγκαία τη συνεργασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με έναν ευέλικτο εταίρο ικανό να στηρίξει την ανάπτυξή τους. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο έχουν ανάγκη για πρόσβαση σε μοντέρνες λύσεις και σύγχρονα εργαλεία για τις διεθνείς συναλλαγές τους, κι αυτό ακριβώς τους παρέχει η Ebury», αναφέρει τέλος η εταιρεία.

Σχετικά με την Ebury

Η Ebury είναι εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που υποστηρίζει την ανάπτυξη επιχειρήσεων οι οποίες πραγματοποιούν διεθνείς συναλλαγές. Από το Σεπτέμβριο του 2017, η εταιρία έχει ανοίξει γραφείο και στην Αθήνα.

Η Ebury προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό λύσεων σε νομίσματα και πληρωμές για την κάλυψη των αναγκών των διεθνών επιχειρήσεων και την επιτάχυνση της ανάπτυξής τους. Παρέχει τεχνογνωσία και εξυπηρέτηση πελατών, που συνήθως προσφέρονται αποκλειστικά σε μεγαλύτερους πελάτες μιας τράπεζας, με την καινοτόμα τεχνολογία και τις δυνατότητές της ώστε να διευκολύνει το διεθνές εμπόριο. Έχει ένα εκτεταμένο και αναπτυσσόμενο δίκτυο παρόχων ρευστότητας, συμπεριλαμβανομένων των Barclays, Societe Generale, ABN-AMRO, Standard Bank, Santander, Swedbank, Postfinance AG. Αυτό της επιτρέπει να παρέχει ανταλλαγή νομισμάτων και πληρωμές σε περισσότερα από 140 νομίσματα καθώς και λογαριασμούς είσπραξης για πάνω από 60 νομίσματα, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να επαναπατρίζουν εύκολα τα κεφάλαιά τους. Η Ebury ειδικεύεται σε νομίσματα αναδυόμενων αγορών και κατατάσσεται υψηλά στους πίνακες προβλέψεων του Bloomberg. Μέχρι σήμερα, η Ebury εξυπηρέτησε πάνω από 24.000 οργανισμούς σε περισσότερες από 20 χώρες, ώστε να συναλλάσσονται καλύτερα με τους πελάτες και τους προμηθευτές τους.