Skip to main content

Νέα αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ κατέθεσαν πρώην μετόχοι του ΟΑΣΘ

Κατά της απόφασης του υπουργείου Μεταφορών για τη διακήρυξη του διαγωνισμού που αφορά στην ελεγκτική εταιρεία για την αποτίμηση της αξίας του ΟΑΣΘ.

του Νίκου Ηλιάδη

Νέα αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν σήμερα 352 πρώην μέτοχοι του ΟΑΣΘ. Αυτή τη φορά η αίτηση αφορά την απόφαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών Θανάση Βούρδα με την οποία δημοσιοποιήθηκε η διακήρυξη του διαγωνισμού για την επιλογή ελεγκτικής εταιρείας που θα αναλάβει το έργο της αποτίμησης της αξίας του ΟΑΣΘ.

Μάλιστα, η προθεσμία υποβολής των προσφορών έληγε σήμερα το μεσημέρι με τον προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται σε 74.400 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη το τμήμα Αναστολών του ΣτΕ είχε εκδώσει απόφαση με την οποία απέρριπτε τα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία είχαν καταθέσει πρώην μέτοχοι του ΟΑΣΘ ζητώντας να σταματήσει η διαδικασία της εκκαθάρισης του Οργανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr στην αίτηση ακύρωσης της διακήρυξης του διαγωνισμού που κατέθεσαν σήμερα οι πρώην μέτοχοι του ΟΑΣΘ επικαλούνται ως λόγο το γεγονός ότι κύριος του έργου, δηλαδή της πρόσληψης του ειδικού εκκαθαριστή δεν είναι ο ΟΑΣΘ αλλά το υπουργείο Μεταφορών. Όπως υποστηρίζουν, σύμφωνα με τον νόμο με τον οποίο κρατικοποιήθηκε ο ΟΑΣΘ, το υπουργείο δεν έχει αυτή την αρμοδιότητα.

Αντιθέτως ο νομικός εκπρόσωπος της διοίκησης του ΟΑΣΘ υποστηρίζει ότι η διακήρυξη του διαγωνισμού είναι απολύτως σύννομη καθώς διενεργείται από έναν από τους δύο βασικούς μετόχους του ΟΑΣΘ.

Με την κατάθεση της αίτησης ακύρωσης δεν σταματά η διαδικασία του διαγωνισμού καθώς μέχρι στιγμής οι πρώην μέτοχοι δεν έχουν ασκήσει ασφαλιστικά μέτρα, κάτι όμως που ενδέχεται να το κάνουν τις επόμενες ημέρες.