Skip to main content

Νέα εταιρία στην αιολική ενέργεια από την Ικτίνος Ελλάς

Στην ίδρυση νέας εταιρίας με την επωνυμία Αιολική Μέγα Ίσωμα προχώρησε η Ικτίνος Ελλάς για τη δραστηριοποίησή της στην κατασκευή αιολικού πάρκου στο νομό Φθιώτιδας.
Στην ίδρυση νέας εταιρίας με την επωνυμία Αιολική Μέγα Ίσωμα προχώρησε η Ικτίνος Ελλάς για τη δραστηριοποίησή της στην κατασκευή αιολικού πάρκου στο νομό Φθιώτιδας. Η κατά 100% θυγατρική της Ικτίνος, Αιολική Μέγα Ίσωμα, έχει καταθέσει στη ΡΑΕ αίτημα για έκδοση άδειας παραγωγής ισχύος 24 MW και έχουν ήδη εγκριθεί οι προκαταρκτικοί περιβαλλοντικοί όροι. 

Η ίδρυση της εταιρίας αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού του ομίλου για δραστηριοποίησή του στον τομέα της αιολικής ενέργειας. Προς την κατεύθυνση αυτή η θυγατρική της Ικτίνος, Ιδιωτική Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΙΔΕΗ), ολοκληρώνει το αιολικό πάρκο ονομαστικής ισχύος 19,80 MW στην περιοχή Μεγαλοβούνι στο δήμο Νικηφόρου του νομού Δράμας, ενώ έλαβε άδεια εγκατάστασης για αιολικό πάρκο ονομαστικής ισχύος 8 MW στην περιοχή ΄΄Σύνορα΄΄ στο ίδιο δήμο.
 
Ο όμιλος συνεχίζει να υλοποιεί το πρόγραμμά του για την ανάπτυξη 150 - 200 MW στην αιολική ενέργεια, έχοντας ήδη καταθέσει αιτήματα στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 63 MW, πλέον των προαναφερθέντων.