Skip to main content

Νέα ερώτηση για τους απλήρωτους εργαζόμενους των Κοινωνικών Δομών

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δείχνει για άλλη μια φορά την αναλγησία και την αδιαφορία της, τονίζουν Εύη Χριστοφιλοπούλου και Βασίλης Κεγκέρογλου

Ερώτηση για τους απλήρωτους πρώην εργαζόμενους στις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας, με αποδέκτρια την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου και Βασίλης Κεγκέρογλου.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δείχνει για άλλη μια φορά την αναλγησία και την αδιαφορία της γιατί όχι μόνο δεν φρόντισε να παραταθεί η λειτουργία των Δομών αλλά χρωστά στους εργαζόμενους δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών (!)», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι δύο βουλευτές.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς:    την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
ΘΕΜΑ: «Απλήρωτοι οι πρώην εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας»

Κυρία Υπουργέ,
Οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, με ευθύνη της κυβέρνησης, έχουν κλείσει από 28 Φεβρουαρίου 2017 με αποτέλεσμα χιλιάδες άποροι, άστεγοι, ανασφάλιστοι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη να μην λαμβάνουν πλέον στήριξη (σίτιση, στέγαση, φαρμακευτική υποστήριξη, ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση) αλλά και περίπου χίλιοι εργαζόμενοι να είναι πλέον άνεργοι.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δείχνει για άλλη μια φορά την αναλγησία και την αδιαφορία της γιατί όχι μόνο δεν φρόντισε να παραταθεί η λειτουργία των Δομών αλλά χρωστά στους εργαζόμενους δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών (!).

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες που εργάζονταν στις Δομές έχουν να πληρωθούν από τον Οκτώβριο του 2016, δηλαδή δεν έχουν λάβει χρήματα για τις δύο παρατάσεις που δόθηκαν με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους στις Δομές είναι μια ακόμη απόδειξη ότι το πλεόνασμα που εμφανίζει η κυβέρνηση είναι πλασματικό καθώς μέρος των χρημάτων για τα οποία πανηγυρίζουν οι κυβερνώντες οφείλονται σε ανθρώπους της αγοράς, εργαζόμενους κλπ.
Επειδή οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας έχουν κλείσει από τις 28 Φεβρουαρίου 2017.
Επειδή οι εργαζόμενοι στις Δομές δεν έχουν πληρωθεί για τις παρατάσεις Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2016 και Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2017,

Ερωτάστε κ. Υπουργέ:

1.    Πότε σκοπεύετε να αποπληρωθούν οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές για την Άμεση Αντιμετώπιση της Φτώχειας;

Οι ερωτώντες  βουλευτές
Εύη Χριστοφιλοπούλου
Βασίλης Κεγκέρογλου»