Skip to main content

Νέα εποχή για τη ΔΕΘ

Περισσότεροι Έλληνες και ξένες εκθέτες και σημαντική αύξηση των εκθεσιακών χώρων. Το νέο διοικητικό σχήμα της ΔΕΘ-Helexpo επιχειρεί να επαναφέρει τη ΔΕΘ δυναμικά στον διεθνή εκθεσιακό χάρτη.

Σε μια νέα εποχή μπαίνει η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς το νέο διοικητικό σχήμα του συγχωνευμένου φορέα ΔΕΘ-Helexpo επιχειρεί να επαναφέρει τη ΔΕΘ στη θέση που της αρμόζει στον διεθνή εκθεσιακό χάρτη.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του νέου διοικητικού συμβουλίου, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, τόνισε πως η νέα δυναμική διαφαίνεται ήδη στα μεγέθη της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, για την 78η ΔΕΘ, οι στεγασμένοι εκθεσιακοί χώροι είναι φέτος αυξημένοι κατά 40% σε σχέση με την περσινή διοργάνωση, οι Έλληνες εκθέτες θα φτάσουν τους 1.000 έναντι 800 πέρυσι, ενώ ενισχυμένη είναι και η παρουσία των ξένων συμμετοχών.

Ο κ. Καράογλου υπογράμμισε τη σημαντική δουλειά που έγινε από την απερχόμενη διοίκηση και τόνισε πως θα συνεχιστεί η προσπάθεια ώστε να αναβαθμισθεί περαιτέρω η έκθεση.

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, τόνισε πως μέλημα της διοίκησης είναι να επιστρέψει η πόλη στην Έκθεση και να γίνει η ΔΕΘ μόδα όπως ήταν παλιά. Ακόμη επισήμανε την ανάγκη η ΔΕΘ-Helexpo να καταστεί διεθνής παίκτης στο εκθεσιακό στερέωμα, αλλά και να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά της Αθήνας. Παρέπεμψε δε στην 78η ΔΕΘ για μια πρώτη εικόνα των αλλαγών στον ενοποιημένο εθνικό εκθεσιακό φορέα.

Την ανάπτυξη της εταιρείας μέσα από τρεις άξονες, την διεθνοποίηση των εκθέσεων, τις διεθνείς συμμαχίες και τα νέα εκθεσιακά προϊόντα, έθεσε ως στόχο με τη σειρά του ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης. Αναφέρθηκε δε και στις εκθεσιακές υποδομές, τονίζοντας πως είναι εφικτή και ρεαλιστική σε αυτή τη φάση η ανάπλαση των υφιστάμενων εκθεσιακών εγκαταστάσεων.   

Ο απελθών πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Θεόδωρος Σουμπάσης, ανέφερε ότι την τελευταία διετία τέθηκαν οι βάσεις ώστε η Έκθεση να εξοπλιστεί θεσμικά μέσω της συγχώνευσης, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις προκειμένου να προωθήσει τα στρατηγικά της ζητήματα. «Η θέση που αξίζει στη ΔΕΘ είναι πολύ σημαντικότερη από αυτή που έχει σήμερα» εξήγησε.