Skip to main content

Νέα επίθεση από Νεφελούδη: Έμβλημα παραβατικότητας η αλυσίδα Καρυπίδη

Όσο παραβάτης ήταν ο Μαρινόπουλος άλλο τόσο παραβάτης είναι και ο Καρυπίδης, είπε ο γγ του υπουργείου Εργασίας, χαρακτηρίζοντας άθλιο τον τελευταίο

Νέα σφοδρή επίθεση στον επιχειρηματία και ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Άρης, Θ. Καρυπίδη, εξαπέλυσε ο γγ του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, αναφορικά με την υπόθεση των εργαζομένων στην αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ Καρυπίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 96.5. «1.324 οικογένειες είναι "too much" για να μπορεί κανείς να τις εξαπατά ή να τις έχει καθηλωμένες στη δυστυχία, διότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν να πληρωθούν 18 μήνες από μία επιχείρηση που είναι το έμβλημα της παραβατικότητας στην Ελλάδα», είπε, χαρακτηρίζοντας τον κ. Καρυπίδη «άθλιο».

Αυτό που χαρακτηρίζει παραβατική μία επιχείρηση, σύμφωνα με τον κ. Νεφελούδη, «είναι τα απίστευτα χρέη». «Τα σούπερ μάρκετ Καρυπίδης και ο ιδιοκτήτης τους έχει ένα χρέος περίπου 40 εκατομμυρίων ευρώ στο ασφαλιστικό σύστημα και ούτε με ενδιαφέρει πώς έγινε αυτό. Ας βρει λύσεις, ας βρει τον τρόπο για να μπορέσει αυτό να το ρυθμίσει. Δεν γίνεται να κυνηγάς σαν κράτος, σαν πολιτεία ευνομούμενη, τον οποιοδήποτε χρωστάει και να έχεις έναν τύπο ο οποίος, πέρα από τα 40 εκατομμύρια, χρωστάει περίπου 20 εκατομμύρια στους εργαζόμενους. Και μιλάμε για εργαζόμενους που έχουν να πάρουν έστω και ένα ευρώ 18 μήνες», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αναφορικά με τους μήνες και μισθούς που οφείλονται στους εργαζόμενους, ο κ. Νεφελούδης εξήγησε πως «εδώ είναι ένα σοβαρό και νομικό θέμα διότι ο τύπος όχι μόνο έχει εγκαταλείψει στη μοίρα τους τους ανθρώπους, τα έχει παρατήσει και τα έχει μπουμπουνήσει. Τα καταστήματα στην πλειοψηφία τους δεν λειτουργούν. Υπάρχουν δύο επιλογές. Και τις δύο τις εμποδίζει ο ίδιος (σ.σ. ο Θεόδωρος Καρυπίδης). Η μία είναι να κάνει καταγγελία της σύμβασης ο εργαζόμενος και με το εξώδικο αυτό να πάει στον ΟΑΕΔ και να μπορέσει να γραφεί στις λίστες των ανέργων και να πάρει το επίδομα ανεργίας. Δεν μπορεί να το κάνει, γιατί ο άθλιος χρωστάει τα ένσημά τους και χωρίς αυτά ο ΟΑΕΔ δεν σε γράφει στο σύστημά του» . Η άλλη λύση θα ήταν, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, να δώσει στους εργαζόμενους την αποζημίωσή τους και να φύγουν.

Όπως τόνισε ο γγ του υπουργείου Εργασίας, οι προσπάθειες της επιχείρησης να υπαχθεί στον άρθρο 99 (πτωχευτικός νόμος) έγιναν με «έναν τρόπο απατηλό». Εξηγώντας περαιτέρω, σημείωσε ότι «έχω στα χέρια μου δύο συμφωνίες εξυγίανσης που είχαν υπογράψει ο Καρυπίδης με τον Μαρινόπουλο. Όσο παραβάτης ήταν ο Μαρινόπουλος άλλο τόσο παραβάτης είναι και ο Καρυπίδης. Αν δεν ταιριάζανε δεν θα συμπεθεριάζανε» πρόσθεσε ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Στο σχέδιο αυτό, ο Καρυπίδης παραδέχεται ότι χρωστάει στον Μαρινόπουλο 103 εκατ. ευρώ από τα δικαιώματα για τη χρήση του ονόματος και ο Μαρινόπουλος δεσμεύεται ότι του διαγράφει γύρω στα 97 εκτμ. Θα εγκρίνατε εσείς πρόγραμμα εξυγιάνσης;».

«Θα προχωρήσω στη διαδικασία καταγγελίας στη δικαιοσύνη για απόπειρα υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος. Το έχει κάνει γιατί με έγγραφα όταν δίναμε εμείς το χιλιάρικο στους εργαζόμενους ήθελε αυτό το χιλιάρικο που είναι δημόσιο χρήμα να το αφαιρέσει από αυτό που χρώσταγε στους εργαζόμενους. Απατεωνιά. Και ας μου κάνει και άλλη μήνυση τώρα. Η αναφορά θα γίνει γιατί το θράσος πρέπει να σταματάει. Όταν είσαι ένοχος για κάτι τουλάχιστον να είσαι σεμνός», κατέληξε.