Skip to main content

Επιστολή Δανιηλίδη στον πρωθυπουργό μετά το τροχαίο στις Συκιές

Λίγες μέρες πριν, ασυνείδητος οδηγός χτύπησε με το αυτοκίνητό του νεαρή γυναίκα στον δήμο Νεάπολης-Συκεών και τράπηκε σε φυγή.

Μία ακόμη επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς για το ζήτημα της ελλιπούς αστυνόμευσης στην περιοχή με αφορμή τροχαίο ατύχημα, απέστειλε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Σημειώνεται ότι λίγες μέρες πριν, ασυνείδητος οδηγός χτύπησε με το αυτοκίνητό του νεαρή γυναίκα που περπατούσε στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Ελ. Βενιζέλου στις Συκιές, και τράπηκε σε φυγή, αφήνοντάς την αιμόφυρτη και αβοήθητη. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που μετέφερε τη γυναίκα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου με ελαφρά ευτυχώς τραύματα στο κεφάλι.

«Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες ενός σοβαρότατου επεισοδίου, που μόνο από τύχη δεν ήταν μοιραίο, και όταν θα χρειαστεί να αποδοθούν ευθύνες θα είναι δυστυχώς πολύ αργά», σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, σχολιάζοντας την «επικίνδυνη», όπως την χαρακτηρίζει αδιαφορία των αρχών απέναντι στις χρόνιες κραυγές αγωνίας της δημοτικής αρχής και των κατοίκων και πολιτών του δήμου, και καλώντας εκ νέου τους υπευθύνους της Πολιτείας, την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., «να αισθανθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να λάβουν επιτέλους μέτρα για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και της τροχαίας στην περιοχή μας».

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Δανιηλίδης, «η κατάσταση βρίσκεται στο απροχώρητο. Η τοπική κοινωνία τρέμει στη σκέψη για το τι άλλο θα πρέπει να συμβεί για να εισακουστεί το αγωνιώδες αίτημά μας για άμεση ενίσχυση της προληπτικής και αποτρεπτικής δράσης της Αστυνομίας, που θα τους προστατεύει απέναντι στα εγκληματικά στοιχεία που βρίσκουν έδαφος και δρουν ανεξέλεγκτα», ενώ καλεί την Τροχαία «να κάνει επιτέλους την εμφάνισή της, ειδικά στους άξονες προς την περιφερειακή οδό, όπου τα ατυχήματα είναι συνεχή, καθώς αφήνονται στη μοίρα τους μοτοσικλετιστές χωρίς κράνη, οδηγοί χωρίς ζώνες, οχήματα με ιλιγγιώδη ταχύτητα…».

«Εάν για τους οποιουσδήποτε λόγους αρνούνται να εισακούσουν τα αιτήματά μας για ενίσχυση της αστυνόμευσης και της τροχαίας στην περιοχή μας, όπως κατ’ επανάληψη καταθέσαμε εγγράφως με μακροσκελέστατες και αναλυτικότατες επιστολές μας σε όλη την ιεραρχία, αρχής γενομένης από τον πρωθυπουργό, ας γνωρίζουν τουλάχιστον ότι για οτιδήποτε συμβεί κατά της ακεραιότητας των συμπολιτών μας, την ευθύνη αποκλειστικά θα τη φέρουν αυτοί που κρατούν στα χέρια τους την ασφάλεια των ανθρώπων και της προστασίας δημοτικής, δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας», τονίζει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. «Δεν είναι φρόνιμο να προκαλούμε την τύχη μας, την ώρα που εκατοντάδες αστυνομικοί δεν παράγουν το έργο που θα έπρεπε, καθώς όταν θα χρειαστεί να αποδοθούν ευθύνες, θα είναι δυστυχώς πολύ αργά», σημειώνει υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «σε λίγες μόλις ημέρες ανοίγουν τα σχολεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, αρκετά από τα οποία βρίσκονται σε βασικούς οδικούς άξονες και κεντρικές αρτηρίες και ΑΠΑΙΤΟΥΝ από όλους εμάς να φροντίζουμε για τη σωματική τους ακεραιότητα και την ίδια τους τη ζωή».

Με αφορμή το λυπηρό περιστατικό, που προστέθηκε σε μία μακροσκελή λίστα τραγικών και εγκληματικών συνεπειών της ελλιπούς αστυνόμευσης και τροχαίας στην περιοχή, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης επανέρχεται με σημερινή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας προσωπική παρέμβαση, ενώ απευθύνεται ταυτόχρονα και στους αρμόδιους υπουργούς, στους προέδρους των κομμάτων, τους βουλευτές Θεσσαλονίκης, στις εισαγγελικές Αρχές και τους επικεφαλής της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη.

Να σημειωθεί ότι η επιστολή που ακολουθεί, «αποτελεί συνέχεια σειράς άλλων επιστολών για το καυτό θέμα της αστυνόμευσης στα όρια του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Ωστόσο, προς γενική απογοήτευση, οι διαδοχικές αγωνιώδεις εκκλήσεις δήμου και πολιτών φαίνεται να απευθύνονται σε… ώτα μη ακουόντων, την ίδια ώρα που εγκληματικά στοιχεία δρουν ανεξέλεγκτα και σκορπούν την καταστροφή και τον τρόμο στην περιοχή».

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ
Αξιότιμοι κύριοι υπουργοί,
» Ένα ακόμα δυσάρεστο περιστατικό που ήρθε να προστεθεί στην ήδη μακροσκελή λίστα, γίνεται αφορμή να αναγκαστώ για ακόμα μία φορά να σας κάνω κοινωνούς και να σας θέσω προ των ευθυνών σας για το τεράστιο πρόβλημα της ελλιπέστατης έως ανύπαρκτης αστυνόμευσης και τροχαίας στο δήμο μας, στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, του οποίου ο πληθυσμός ξεπερνά τις 100.000 ανθρώπων.
» Απευθύνομαι στο πρόσωπό σας με την ελπίδα και την πεποίθηση ότι -έστω αυτή τη φορά- θα εισακουστούμε, καθώς τα χρόνια που προηγήθηκαν, οι διαδοχικές αγωνιώδεις εκκλήσεις δήμου και πολιτών, με αλλεπάλληλες επιστολές διαμαρτυρίας και την παράλληλη υποβολή υλοποιήσιμων προτάσεών μας (47794/5.8.2014, 72306/16.12.2014, 25586/8.6.2015, 77184/14.10.2015, 38588/29.9.2016, 5502/16.2.2017), φαίνεται  ότι απευθύνονταν σε… ώτα μη ακουόντων και προφανώς κατέληξαν στον κάδο των αχρήστων, καθώς καμία κίνηση δεν είχε σημειωθεί στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των δύο  Αστυνομικών Τμημάτων που λειτουργούσαν έως πρόσφατα στην περιοχή μας (Συκιές, Νεάπολη).
» Αντιθέτως η εγκληματικότητα, οι βανδαλισμοί και οι εισβολές στα δημοτικά κτίρια, τα σχολεία, τις κατοικίες, τα καταστήματα και Ι.Χ. με σκοπό τη ληστεία, καλά κρατούν, με τα εγκληματικά στοιχεία να δρουν ανεξέλεγκτα και  να σκορπούν την καταστροφή και τον τρόμο στην περιοχή και τις ζημιές να κοστολογούνται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
» Η πιο πρόσφατη λυπηρή απόδειξη της παντελούς έλλειψης αστυνόμευσης και της μηδενικής παρουσίας της Τροχαίας στην ευρύτερη περιοχή του δήμου, που έχει αποθρασύνει κάθε ασυνείδητο, είναι το χτύπημα και η θλιβερή εγκατάλειψη αιμόφυρτης, αβοήθητης γυναίκας σε κεντρικό σημείο των Συκεών από ασυνείδητο οδηγό.
» ΕΥΤΥΧΩΣ, τα τραύματα στο κεφάλι ήταν ελαφρά, ΔΥΣΤΥΧΩΣ η τύχη δεν θα είναι πάντα με τα μέρος μας. Από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει ακόμα θύματα και όταν θα χρειαστεί να αποδοθούν ευθύνες για την επικίνδυνη αυτή αδιαφορία, θα είναι δυστυχώς πολύ αργά.
» Η  κατάσταση βρίσκεται ήδη στο απροχώρητο. Η τοπική κοινωνία τρέμει στη σκέψη για το τι άλλο θα πρέπει να συμβεί για να εισακουστεί το αγωνιώδες αίτημά μας για άμεση ενίσχυση της προληπτικής και αποτρεπτικής δράσης της Αστυνομίας, που θα τους προστατεύει απέναντι στα εγκληματικά στοιχεία που βρίσκουν έδαφος και δρουν ανεξέλεγκτα, ενώ και η Τροχαία είναι παντελώς εξαφανισμένη, ειδικά στους άξονες προς την περιφερειακή οδό, όπου τα ατυχήματα είναι συνεχή, καθώς αφήνονται στη μοίρα τους μοτοσικλετιστές χωρίς κράνη, οδηγοί χωρίς ζώνες, οχήματα με ιλιγγιώδη ταχύτητα, κ.ά..
» Όπως θα γνωρίζετε πολύ καλά, η μηδενική παρουσία αστυνομικών στους δρόμους με περιπολικά ή συμβατικά οχήματα και η μηδενική παρουσία πεζών περιπολιών είναι στοιχεία που αποθρασύνουν τους κακοποιούς για να προβαίνουν αδίστακτα στις εγκληματικές τους ενέργειες. Και μέσα σ’ αυτό το τραγικό περιβάλλον, το ενοποιημένο Α.Τ. παραμένει αποδεκατισμένο καθώς λειτουργεί με πολύ λιγότερο προσωπικό από αυτό που έπρεπε να διαθέτει, και το οποίο μόλις και μετά βίας επαρκεί για την κάλυψη των εσωτερικών αναγκών και τη φρούρηση των γραφείων.
» Αποτέλεσμα αυτής της γενικής αδράνειας είναι η διόγκωση της εγκληματικότητας στην περιοχή μας, που στρέφεται κατά της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, κατά κατοικιών και καταστημάτων, αλλά κυρίως κατά της ασφάλειας των πολιτών και της ίδιας της ζωής τους. Καθημερινά σημειώνονται διαρρήξεις και κλοπές σε κατοικίες, καταστήματα, Ι.Χ., ενώ ανήλικοι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων δέχονται επιθέσεις κατά τις απογευματινές ώρες σε δρόμους και πλατείες από τους οποίους οι επιτήδειοι, υπό την απειλή της σωματικής τους ακεραιότητας, κλέβουν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και ρούχα.
» Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι οι διάφορες σπείρες και τα κακοποιά στοιχεία μπορούν και δρουν ανεξέλεγκτα, αφού γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να τους εμποδίσει, αφού βλέπουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. είναι παντελώς απούσα στον τομέα της πρόληψης και της αποτροπής εγκληματικών δράσεων.
» Δεν μπορώ να φανταστώ, τι άλλο θα μπορούσε να πει κανείς, και πόσες φυσικά φορές, για να προκαλέσει την ελάχιστη -έστω- ευαισθητοποίηση των υπευθύνων της ΕΛ.ΑΣ, της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της! Τα θλιβερά γεγονότα που καταγράφονται στο δήμο μας, τόσο σε βάρος δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, όσο και της ιδιωτικής, με κίνδυνο να απειληθούν και ανθρώπινες ζωές, αποτελούν περιστατικά που δεν έχουν τελειωμό και μιλούν από μόνα τους. Ειλικρινά αναρωτιέμαι τι θα πρέπει να συμβεί για να γίνει αντιληπτό ότι η κατάσταση είναι δραματική και ότι δεν πάει άλλο.
 » Ενδεικτικά αναφερόμαστε σε κάποια μόνο από τα περιστατικά που σημειώθηκαν από τα τέλη του 2016 έως σήμερα, που προηγήθηκαν του πρόσφατου ατυχήματος με τον τραυματισμό και την εγκατάλειψη του θύματος, παραλείποντας την τραγική κατάληξη αιματηρής ληστείας σε κοσμηματοπωλείο της Νεάπολης τον Σεπτέμβριο του 2015 που είχε σαν αποτέλεσμα τον άδικο χαμό του 27χρονου επιχειρηματία.
» Σε διάστημα λοιπόν μόλις 8 μηνών:
διαρρήκτες εισέβαλαν στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων, όπου στεγάζεται το ΚΕΠ, το ΚΑΠΗ, το Δημοτικό Ιατρείο και άλλες δημοτικές Υπηρεσίες, αφήνοντας πίσω τους εικόνες καταστροφής,
το δημοτικό κατάστημα Νεάπολης γνώρισε, δυο φορές, απίστευτους βανδαλισμούς στο ισόγειο και στους τρεις ορόφους,
δημοτικό αυτοκίνητο πυρπολήθηκε,
δημοτικό αυτοκίνητο εκλάπη, με μεγάλη ποσότητα καλωδίων από το μηχανοστάσιο του δήμου,
το Γραφείο Αθλητισμού στην περιοχή Στρεμπενιώτη, αποτέλεσε στόχο διαρρηκτών και βανδάλων,
άγνωστοι επιχείρησαν να διαρρήξουν το ΚΗΦΗ Νεάπολης και το Πολιτιστικό Κέντρο Συκεών,
δολιοφθορά στο 1ο Γυμνάσιο Πεύκων και στο Εικαστικό Εργαστήριο του δήμου Νεάπολης-Συκεών «Θέσπις» στη Νεάπολη,
δεκάδες διαρρήξεις σε κατοικίες και καταστήματα στις Συκιές, στη Νεάπολη και στα Πεύκα, ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού.
Επιπλέον, έχει προηγηθεί η εισβολή αγνώστων σε σχολεία του δήμου μας στις Δ.Ε. Νεάπολης και Δ.Ε. Πεύκων με σκοπό τη ληστεία, αφαιρώντας διδακτικό εξοπλισμό από εργαστήρια μαθημάτων, προκαλώντας και μεγάλες καταστροφές.
 
» Παράλληλα, όπως σας έχουμε ενημερώσει και σε προηγούμενες επιστολές μας, ανεξέλεγκτη είναι πλέον η δράση οργανωμένων συμμοριών που εισβάλλουν σε σχολεία και δημοτικά κτίρια και αφαιρούν υλικό και εξαρτήματα από το σύστημα αλεξικέραυνης προστασίας, αφήνοντας παντελώς απροστάτευτους χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους και ανυποψίαστους πολίτες.
» Την ίδια ώρα, τραγική συνεχίζεται η κατάσταση και στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, όπως και στο κεντρικό οδικό δίκτυο του δήμου μας, όπου καθημερινά συμβαίνουν δεκάδες τροχαία ατυχήματα, όπως και δυστυχήματα.

Προτάσεις
» Επαναφέρω, λοιπόν, τις προτάσεις που και στο πρόσφατο παρελθόν κατέθεσα, με την αγωνιώδη παράκληση να τις λάβετε επιτέλους υπόψη και να προχωρήσετε άμεσα στην ενίσχυση και εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες του δήμου μας.
Μεταξύ άλλων, σας καλώ να προχωρήσετε σε:
Άμεση μεταφορά και εγκατάσταση του συγχωνευμένου και ενοποιημένου πλέον Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης-Συκεών στα όρια της περιοχής Ανδρέα Παπανδρέου (περιοχή Κόκκορα), ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμο στους πολίτες και από τις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες του δήμου μας (Συκεών, Νεάπολης, Πεύκων, Αγ. Παύλου), θέση που ενισχύει και την επιχειρησιακή ικανότητα του ίδιου του Α.Τ., με ταυτόχρονη αναβάθμισή του σε Πολυδύναμο Αστυνομικό Τμήμα,
Αντίστοιχη συγχώνευση των Τμημάτων Ασφαλείας και ίδρυση αυτοτελούς Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών,
Άμεση δημιουργία και λειτουργία Τμήματος Τροχαίας με τον αντίστοιχο εξοπλισμό και στελέχωσή του ώστε να μπορεί να εποπτεύει σε 24ωρη βάση την κίνηση στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης και σε όλο το οδικό δίκτυο του δήμου μας, ώστε να προλαμβάνονται και να αποτρέπονται δυστυχήματα και ατυχήματα που προκαλούνται από ασυνείδητους οδηγούς,
Ταυτόχρονη στελέχωση του νέου ενοποιημένου Α.Τ. και των προτεινόμενων νέων Τμημάτων Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών με αριθμό προσωπικού ικανού να ανταποκριθεί στην πραγματική αστυνόμευση του δήμου, και ενίσχυση του εξοπλισμού όλων των Τμημάτων με οχήματα, δίκυκλα, κ.λπ.,
Καθημερινή κίνηση δυο τουλάχιστον περιπολικών σε 24ωρη βάρδια σε όλο το εύρος του δήμου μας,
Τέσσερις τουλάχιστον πεζές περιπολίες (από 2 αστυνομικούς η κάθε μία), καθημερινά σε 24ωρη βάρδια.

 » Όπως σας έχουμε επανειλημμένως τονίσει με σχετικές επιστολές μας, η συγχώνευση-μεταφορά του Αστυνομικού Τμήματος της Νεάπολης, που λειτουργούσε σε ένα παλιό, ακατάλληλο κτίριο, σε άλλο, επίσης παλιό και ακατάλληλο κτίριο στις Συκιές, που δεν έχει ούτε καν ανελκυστήρα, δεν δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης στα άτομα με αναπηρία, ενώ επιπλέον εκ της θέσεώς του αδυνατεί να καλύψει όλη την περιοχή, είναι ένα τραγικό λάθος. Όπως και το πρώην Α.Τ. Νεάπολης, έτσι και το ενοποιημένο Α.Τ. στις Συκιές βρίσκεται σε περιοχή με δρόμους στενούς που δυσκολεύουν την πρόσβαση, είναι της περασμένης 50ετίας, δεν διαθέτει χώρους αναμονής για τους πολίτες, ενώ προσβάλλει όχι μόνο τους συναλλασσόμενους αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους αστυνομικούς. Η εγκατάλειψη δε του κτιρίου, θα ήταν ακόμη χειρότερη εάν ο δήμος, με δικές του δαπάνες και κινούμενος στα όρια της νομιμότητας, δεν κάλυπτε συχνά συντηρήσεις και επισκευές.
» Όπως σας έχουμε ήδη αναφέρει και αναλύσει σε προηγούμενη επιστολή μας, εδώ και μια 10ετία, με δική μας πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ετοιμάσαμε μελέτη για την κατασκευή πολυώροφου κτιρίου στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και Δημητσάνας, σε δημοτικό οικόπεδο, όπου θα στεγάζονταν όλα τα απαραίτητα τμήματα, καθώς και ο απαιτούμενος μηχανολογικός εξοπλισμός (περιπολικά και μοτοσικλέτες), σε μια περιοχή που βρίσκεται ακριβώς στο ‘‘τρίγωνο’’ μεταξύ των Δημοτικών Ενοτήτων Νεάπολης, Συκεών και Πεύκων και που θα είχε άμεση πρόσβαση στην περιοχή του Αγίου Παύλου μέσω της περιφερειακής οδού. Μέχρι να κατασκευαστεί, όμως, το εν λόγω κτίριο (το οποίο αλλεπάλληλες φορές προτείναμε, αλλά δεν έχει προχωρήσει), θα πρέπει σε αυτή την περιοχή της οδού Ανδρέα Παπανδρέου (περιοχή Κόκκορα), να βρεθεί επαρκής και αξιοπρεπής χώρος που θα στεγάσει σε σύγχρονες υποδομές και συνθήκες τόσο τους ίδιους τους εργαζόμενους αστυνομικούς, αλλά και θα εξυπηρετεί τους εκατοντάδες πολίτες που προσέρχονται καθημερινά στα Αστυνομικά Τμήματα.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Αξιότιμοι κύριοι υπουργοί,
» Εάν για τους οποιουσδήποτε λόγους αρνείστε να εισακούσετε τα αιτήματά μας για ενίσχυση της αστυνόμευσης και της τροχαίας στην περιοχή μας, όπως κατ’ επανάληψη καταθέσαμε εγγράφως με μακροσκελέστατες και αναλυτικότατες επιστολές μας σε όλη την ιεραρχία, αρχής γενομένης από τον πρωθυπουργό, ας γνωρίζετε τουλάχιστον ότι για ο,τιδήποτε συμβεί κατά της ακεραιότητας των συμπολιτών μας, την ευθύνη αποκλειστικά θα τη φέρουν αυτοί που κρατούν στα χέρια τους την ασφάλεια των ανθρώπων και της προστασίας δημοτικής, δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Δεν είναι φρόνιμο να προκαλούμε την τύχη μας, την ώρα μάλιστα που εκατοντάδες αστυνομικοί δεν μπορούν να παράξουν το έργο που θα έπρεπε.
  » Υπενθυμίζω ότι σε λίγες μόλις ημέρες ανοίγουν τα σχολεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, αρκετά από τα οποία βρίσκονται σε βασικούς οδικούς άξονες και κεντρικές αρτηρίες και κανείς φυσικά δεν θα ήθελε ούτε καν να φανταστεί ότι θα επαναληφθεί ατύχημα παρόμοιο με το τελευταίο, ούτε φυσικά οιοδήποτε άλλο από τα προαναφερθέντα. Μαθητές και γονείς και φυσικά κάθε πολίτης ΑΠΑΙΤΟΥΝ από όλους εμάς να φροντίζουμε για τη σωματική τους ακεραιότητα και την ίδια τους τη ζωή.
» Σας καλώ και σας παρακαλώ να ασκήσετε προσωπικώς παρέμβαση στο θέμα, έτσι ώστε να δρομολογηθούν και να επιταχυνθούν οι εξελίξεις και οι διαδικασίες για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στο δήμο μας, καθώς τα περιθώρια ανοχής και αντοχής της κοινωνίας έχουν εξαντληθεί. Σε αντίθετη περίπτωση το βάρος της ευθύνης για ό,τι συμβεί στους πολίτες θα φέρουν τα κατά το νόμο αρμόδια και υπεύθυνα Όργανα του κράτους και τα στελέχη τους.
» Σας καλώ και σας παρακαλώ να εισακούσετε επιτέλους την αγωνιώδη έκκλησή μας για άμεση ενεργοποίηση και κινητοποίηση στον τομέα της πρόληψης και της αποτροπής των εγκληματικών δράσεων, που είναι δραματική έκκληση της ίδιας της κοινωνίας για ενίσχυση της αστυνόμευσης που απαιτούν και επιβάλλουν οι ανάγκες.
» Με την ελπίδα και την πεποίθηση ότι -έστω αυτή τη φορά- θα εισακουστούμε, είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε μπορεί να συμβάλλει στην προσπάθεια, που σε κάθε περίπτωση είναι κοινή και προς όφελος των πολιτών».