Skip to main content

Σηκώνουν τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα στην Π.Π. Γερμανού(φωτο+vid)

Η επιχείρηση πραγματοποιείται, στις οδούς Σβώλου και Π.Π. Γερμανού, παρουσία εισαγγελέα, με μικτά κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ.

των Κάτια Γερακαρίτου - Βάσια Μπάρμπα

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης νέα επιχείρηση για τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται από τις πρωινές ώρες, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, παρουσία εισαγγελέα, με μικτά κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ., με οχήματα και συνεργεία της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου.  Τα κλιμάκια «σηκώνουν» όσα τραπεζοκαθίσματα είναι παράνομα.

Αρχικά η επιχείρηση ξεκίνησε από τις οδούς Σβώλου και Π.Π. Γερμανού και στη συνέχεια τα κλιμάκια κατευθύνθηκαν πάνω από την Αριστοτέλους και στη Λεωφ. Νίκης.



Πρόκειται για τη δεύτερη επιχείρηση που πραγματοποιείται μέσα σε λίγες μέρες από τον δήμο Θεσσαλονίκης, σε εφαρμογή του νέου νόμου 4483/17, με στόχο την αντιμετώπιση της κατάληψης δημόσιου χώρου από Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.  

Οι επιχειρήσεις πραγματοποιούνται υπό τον συντονισμό του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Λευτέρη Κιοσέογλου και της αντιδημάρχου Οικονομικών Άννας Αγγελίδου – Πολύχρονιάδου.


Χθες από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, έστειλε μήνυμα ότι θα συνεχιστούν οι εξορμήσεις, ακόμα και αν είναι γιορτές. «Όταν είδαμε ότι δεν υπήρχε κανένας σεβασμός και καμία ανταπόκριση από τους καταστηματάρχες στο νέο νόμο, αποφασίσαμε ότι και ο  «Άγιος φοβέρα θέλει». Είπαμε ότι θα κάνουμε μια σειρά εξορμήσεων, να μαζέψουμε τραπεζοκαθίσματα, δεν μας νοιάζει αν είναι καθημερινή ή Κυριακή, αν έρχονται γιορτές. Όποιες δεν έχει κάνει αίτηση για άδεια είναι αυτόματα παράνομος, όποιος καταπατεί τον χώρο που του έχει παραδοθεί είναι και αυτός παράνομος. Στη δεύτερη καταγγελία στερείται η άδεια κοινοχρήστου χώρου για έξι μήνες», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Είχε προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα η αποστολή επιστολών προς τους παραβάτες επιχειρηματίες, τους οποίους ο δήμος προειδοποιούσε και τους καλούσε σε συμμόρφωση.

Ο κ. Κιοσέογλου έχει κατ΄ επανάληψη ξεκαθαρίσει ότι η δημοτική αστυνομία θα εντείνει τους ελέγχους από το 2018 ως προς αυτή την κατεύθυνση για την απελευθέρωση του δημόσιου χώρου.

Τα τραπεζοκαθίσματα θα μεταφερθούν με φορτηγό στις αποθήκες του δήμου. Οι επιχειρηματίες για να τα παραλάβουν, θα κληθούν να πληρώσουν το πρόστιμο.