Skip to main content

Νέα επένδυση 8,7 εκατ.ευρώ της Globul στη Βουλγαρία

Στην απόκτηση επιπλέον φάσματος, με στόχο την επέκταση και την περαιτέρω αναβάθμιση του δικτύου 3ης γενιάς, προχώρησε η θυγατρική της Cosmote στη Βουλγαρία.
Σε μια νέα επένδυση για την απόκτηση επιπλέον φάσματος, με στόχο την επέκταση, αλλά και την περαιτέρω αναβάθμιση του δικτύου 3ης γενιάς που διαθέτει στη γειτονική χώρα, προχώρησε η βουλγαρική θυγατρική του ομίλου της Cosmote.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Globul, για την απόκτηση του φάσματος καταβλήθηκε το ποσό των 17 εκ. βουλγαρικών λέβα ή περίπου 8,7 εκ. ευρώ, καθώς και ετήσια εισφορά της τάξης του 1 εκ. λέβα, κατόπιν σχετικής έγκρισης από την τηλεπικοινωνιακή αρχή της χώρας.  Το επιπλέον φάσμα βρίσκεται στις συχνότητες 1940.00 - 1945.00 MHz  για την αποστολή δεδομένων (uplink) και 2130.00 - 2135.00 MHz για τη λήψη δεδομένων (downlink). Σήμερα, το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της Globul στη Βουλγαρία προσφέρει 99,97% πληθυσμιακή και 99% γεωγραφική κάλυψη, ενώ το δίκτυο 3ης γενιάς της εταιρίας παρέχει υψηλής ποιότητας ευρυζωνικές υπηρεσίες στο 82,5% του πληθυσμού της χώρας. Κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, η βουλγαρική θυγατρική της Cosmote ενίσχυσε περαιτέρω τη βάση των πελατών συμβολαίου, που πλέον αντιστοιχούν στο 56% της συνδρομητικής της βάσης.

Σήμερα, η πελάτες της GLOBUL ανέρχονται σε 3,8 εκατομμύρια, ενώ οι συνολικές της επενδύσεις, τα τελευταία πέντε χρόνια, ανέρχονται σε περίπου 600 εκ. ευρώ. Κύριος αντίπαλος της Globul στη Βουλγαρία είναι η εταιρία Mobitel, θυγατρική της Telekom Austria.