Skip to main content

Νέα επένδυση ρίχνει νερό στην ανάπτυξη της Palaplast

Η βορειοελλαδική βιομηχανία κρατήθηκε υγιής μέσα στην κρίση και επενδύει στην ανάπτυξή της - Νέα επένδυση και επέκταση δραστηριότητας.

Μέχρι το τέλος του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί η επένδυση που άρχισε να υλοποιεί φέτος η βιομηχανία Αφοι Παλατιανά- Palaplast, η οποία θα της επιτρέψει να αναπτυχθεί περαιτέρω σε μία νέα κατηγορία σωλήνων, αυτή της μεταφοράς πόσιμου νερού.

Όπως είπε στη Voria.gr ο πρόεδρος της Εταιρείας κ. Κωνσταντίνος Παλατιανάς, η επένδυση ύψους 5 εκατ. Ευρώ, άρχισε να υλοποιείται στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου και αφορά την επέκταση των κτηριακών εγκαταστάσεων του βιομηχανικού συγκροτήματος και, την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού για τη δημιουργία νέων γραμμών παραγωγής.

«Η οικονομική κρίση δεν έπληξε την Εταιρεία μας στο βαθμό που επλήγησαν οι επιχειρήσεις που παράγουν πλαστικούς σωλήνες για τον κλάδο της οικοδομής. Τα δικά μας προϊόντα απευθύνονται κυρίως στον αγροτικό τομέα και μόνο κατά τα τελευταία τρία - τέσσερα χρόνια επεκταθήκαμε στους σωλήνες για την οικοδομή, αλλά πλέον και στους σωλήνες μεταφορές πόσιμου νερού. Αυτές οι κατηγορίες προϊόντων έδωσαν πρόσθετες πωλήσεις στο κύριο αντικείμενο της Palaplast που είναι πλαστικοί σωλήνες και εξαρτήματα άρδευσης», είπε ο βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας.

Για την «Αφοί Παλατιανά» το 2017 εξελίσσεται αναπτυξιακά και δυναμικά αφού στο οκτάμηνο της χρήσης οι πωλήσεις ανήλθαν στο συνολικό τζίρο του 2016, όταν η χρονιά είχε κλείσει στα 22 εκατομμύρια, με την πρόβλεψη για το 12μηνο της φετινής εταιρικής χρήσης να δίνει κύκλο εργασιών κοντά στα 25 εκατομμύρια ευρώ. Ανοδικά φέτος θα κινηθεί και η κερδοφορία της Εταιρείας που το 2016 είχε κέρδη μετά από φόρους 1,8 εκατ ευρώ.

Σημειώνεται ότι στο σύνολο του κύκλου εργασιών οι πωλήσεις για τον αγροτικό τομέα αντιστοιχούν περίπου στο 75%, με το υπόλοιπο 25% να διοχετεύεται στους κλάδους δόμησης και ύδρευσης.

Η Εταιρεία, που έχει μία παραγωγική μονάδα σωλήνων και στην Τουρκία, στη Σμύρνη, έχει εξαγωγικό χαρακτήρα, με πωλήσεις σε 70 και πλέον χώρες, ενώ φτάνει με τα προϊόντα της μέχρι το Μεξικό και τη Χιλή.

«Εάν ανοίξει η αγορά των έργων υποδομών ύδρευσης, αναμένουμε ενίσχυση των πωλήσεων της Εταιρείας», τόνισε ο κ. Παλατιανάς προσθέτοντας ότι γενικότερα οι προοπτικές για τον κλάδο δείχνουν να βελτιώνονται.

Σημειώνεται ότι με τη νέα επένδυση στο βιομηχανικό συγκρότημα της Palaplast, που αναπτύσσεται σε έκταση 100 στρεμμάτων στη Σίνδο, στις δομημένες επιφάνειες θα προστεθούν περί τα 3.500 τ.μ., αυξάνοντας την συνολική κάλυψη περίπου στις 30.000 τ.μ. Με την νέα επένδυση η επιχείρηση θα παράγει σωλήνες διαμετρήματος έως Φ 630, κατάλληλους για την εγκατάσταση υπογείων δικτύων κεντρικών αγωγών, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της για την ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά.