Skip to main content

Νέα ένταση στην εξεταστική για τα Τέμπη: Η Κωνσταντοπούλου μπήκε στην ολομέλεια και φώναζε

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αντικατάστασής της από την Επιτροπή

Σε σκληρή δήλωση εναντίον του προεδρείου της Βουλής αλλά και της εξεταστικής προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας από το περιστύλιο του κοινοβουλίου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, είπε ότι επιχείρησαν την εξαίρεση της από την Εξεταστική Επιτροπή, με πρόσχημα όπως είπε, ότι εκπροσωπεί οικογένειες συγγενών των θυμάτων.

Η πρόεδος της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο για συγκάλυψη ευθυνών και ξεκαθάρισε ότι θα είναι κανονικά στη συνεδρίαση της Εξεταστικής που μεταφέρθηκε στην Ολομέλεια.

Πράγματι, λίγο πριν ολοκληρωθούν οι επίκαιρες ερωτήσεις στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας βρέθηκε στην αίθουσα δίπλα από την βουλευτή της.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, υποστήριξε ότι δεν αντικαταστάθηκε από την βουλευτή Ελένη Καραγεωργοπούλου αλλά την αναπλήρωνε και όπως είπε η ίδια δεν ήταν νόμιμη η εξαίρεση της.

Η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής - που είχε διακοπεί στις 4.30 από τις συνεχείς παρεμβάσεις της προέδρου της Πλευσης Ελευθερίας - ξεκίνησε λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα της Ολομέλειας με τον πρόεδρο Δημήτρη Μαρκόπουλο να δίνει τον λόγο στον εισηγητή της ΝΔ, Λάζαρο Τσαβδαρίδη.

Απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου φώναξε: Σας έχω ζητήσει το λόγο κ. Μαρκόπουλε. Είστε όργανο συγκάλυψης και όχι πρόεδρος...

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής ζήτησε από τον κ. Τσαβδαρίδη να συνεχίσει την ομιλία του με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας όσο βρίσκεται στο βήμα ο  εισηγητής της ΝΔ να συνεχίζει να φωνάζει...

Διαβάστε ακόμα:

Αλαλούμ στην εξεταστική για τα Τέμπη: Η Κωνσταντοπούλου αρνείται να βγει από την αίθουσα