Skip to main content

Νέα έκκληση Κουρουμπλή προς ΠΝΟ για διάλογο και αναστολή της απεργίας

Η κυβέρνηση ούτε το έπραξε στο παρελθόν, ούτε σκοπεύει στο μέλλον να εξομοιώσει τους ναυτικούς με τους μισθωτούς, αναφέρει ο υπουργός Ναυτιλίας.

Νέα έκκληση στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία να αναστείλει την απεργία και να προσέλθει σε διάλογο απηύθυνε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά από την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσης που διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξει αύξηση στις φορολογικές εισφορές των ναυτικών.

«Με βάση και την τελευταία, γραπτή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, εξέλειπε πλέον το επιχείρημα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για συνέχιση της απεργίας, επειδή δήθεν δεν υπήρχε γραπτή δέσμευση της κυβέρνησης ότι δε θα αλλάξει το φορολογικό καθεστώς των Ναυτικών», τονίζει το υπουργείο Ναυτιλίας σε ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει συγκεκριμένα:

«Σε συνέχεια της τοποθέτησης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, σύμφωνα με την οποία 'Ο προϋπολογισμός του 2017 και ο προϋπολογισμός του 2018 θα κλείσουν χωρίς καμία αύξηση στις φορολογικές εισφορές των ναυτικών, υπογραμμίζεται ότι: η κυβέρνηση ούτε το έπραξε στο παρελθόν, ούτε σκοπεύει στο μέλλον να εξομοιώσει τους ναυτικούς με τους μισθωτούς».