Skip to main content

Νέα διοίκηση στο ΤΕΕ

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εκλογής της Νέας Διοίκησης του ΤΕΕ και νέος πρόεδρος για την επόμενη τριετία 2010-12 εξελέγη στις 11 Ιουλίου ο Χρήστος Σπίρτζης, από την παράταξη ΠΑΣΚ ΔΜ.
Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εκλογής της Νέας Διοίκησης του ΤΕΕ και νέος πρόεδρος για την επόμενη τριετία 2010-12 εξελέγη στις 11 Ιουλίου ο Χρήστος Σπίρτζης, από την παράταξη ΠΑΣΚ ΔΜ, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, 41 ετών. Ο κ. Σπίρτζης μέχρι τώρα ήταν ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ

Στη θέση του Α΄αντιπροέδρου εκλέχθηκε ο Σωκράτης Αλεξιάδης, από την παράταξη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ), Αρχιτέκτων Μηχανικός, μέχρι τώρα Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ.

Β΄Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Θόδωρος Σεραφίδης, από την παράταξη Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί (ΕλΕΜ), Αρχιτέκτων Μηχανικός, μέχρι τώρα Μέλος της ΔΕ ΤΕΕ.

Οι διαδικασίες εκλογής Προεδρείου της Διοικούσας Επιτροπής ολοκληρώθηκαν κατά τη σύγκλιση της Αντιπροσωπείας το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου με την εκλογή του Αντώνη Πρωτονοτάριου, Πολιτικού Μηχανικού, από τη Συμπαράταξη Μηχανικών για το ΤΕΕ στη θέση του Γενικού Γραμματέα και του Κώστα Κουρνιώτη, Πολιτικού Μηχανικού, από τη ΔΚΜ, στη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του ΤΕΕ υπάρχει ευρύτατη πλειοψηφία για τη συγκρότηση αναλογικού, διαπαραταξιακού Προεδρείου της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ και για πρώτη φορά ο Πρόεδρος του ΤΕΕ προέρχεται από την παράταξη της ΠΑΣΚ Διπλωματούχων Μηχανικών.

Υπενθυμίζουμε ότι τη νέα Δ.Ε. του ΤΕΕ απαρτίζουν:

Πρόεδρος: Χρήστος Σπίρτζης, Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός ("ΠΑΣΚ-ΔΜ"),

Α’ Αντιπρόεδρος: Σωκράτης Αλεξιάδης, Αρχιτέκτων Μηχανικός ("Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών" - ΔΚΜ),

Β’ Αντιπρόεδρος: Θεόδωρος Σεραφίδης, Αρχιτέκτων Μηχανικός (ιδρυτής και πρόεδρος της παράταξης "Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί" - ΕλΕΜ),

Γενικός Γραμματέας: Αντώνης Πρωτονοτάριος, Πολιτικός Μηχανικός (Συμπαράταξη Μηχανικών για το ΤΕΕ),

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Κώστας Κουρνιώτης, Πολιτικός Μηχανικός (ΔΚΜ),

Μέλη οι: Ηρακλής Δρούλιας (ΠΑΣΚ-ΔΜ), Σπυρίδων Ζαννιάς(ΠΑΣΚ-ΔΜ), Αθανάσιος Μπούμης (ΠΑΣΚ-ΔΜ), Νικόλαος Μήλης (ΠΑΣΚ-ΔΜ), Κωνσταντίνος Μακέδος (ΔΚΜ), Ιωάννης Παπαδόπουλος (ΔΚΜη-ΔΑΠ& Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί), Ιωάννης Φούρκας (ΔΗΠΑΜ), Γρηγόριος Γρηγοριάδης (Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών), Δημήτρης Πετρόπουλος (Αριστερός Ενωτικός Συνδυασμός) και Ευστάθιος Τσέγκος (Συμπαράταξη Μηχανικών για το ΤΕΕ – Μηχανικοί της Εκπαίδευσης).