Skip to main content

Νέα διαμαρτυρία αδιόριστων εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη

Οι εκπαιδευτικοί, μερικοί από τους οποίους παραμένουν αδιόριστοι ακόμη και 15 χρόνια, διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποιούν αυτή την ώρα περίπου 300 άτομα μέλη του Συλλόγου αδιόριστων εκπαιδευτικών, μέλη ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ καθώς και του ΠΑΜΕ.

Οι εκπαιδευτικοί, μερικοί από τους οποίους παραμένουν αδιόριστοι ακόμη και 15 χρόνια, διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την Παιδεία.

Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι κρατούν πανό στα χέρια, πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, μέσω κεντρικών οδών από Εγνατία- Αγ. Σοφίας - Tσιμισκή- Βενιζέλου και κατάληξη στο ΥΜΑΘ. 

«Διεκδικούμε μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση αλλά και λύση σε όλα τα άλλα προβλήματα της Παιδείας. Ο υπουργός Γαβρόγλου δημιούργησε φρούδες ελπίδες στους αδιόριστους εκπαιδευτικούς και κατόπιν παραδέχθηκε ότι δεν θα γίνουν διορισμοί για τα επόμενα 2 χρόνια.  Οδηγούμαστε  τεράστια υποβάθμιση των πνευματικών δικαιωμάτων των παιδιών αλλά και ταυτόχρονα εντατικοποίηση της εργασίας των υπαρχόντων εκπαιδευτικών», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Γιάννης Λαθήρας.