Skip to main content

Νέα deals με πεντάστερα ξενοδοχεία στην ελληνική αγορά

Πολύ μεγάλη κινητικότητα στον εγχώριο ξενοδοχειακό χάρτη, αναβαθμίζονται τα ελληνικά assets. Ποιο είναι το τελευταίο μεγάλο deal

Συνεχίζεται η πολύ μεγάλη κινητικότητα στον ξενοδοχειακό χάρτη. Τον μόνο ενδεχομένως όπου σημειώνεται τέτοια και τόση κινητικότητα το τελευταίο διάστημα. Για προφανείς λόγους: Η Ελλάδα ως προορισμός βρίσκεται στην κορυφή της ευρωπαικής λίστας και όσο η αβεβαιότητα και το κλίμα τρόμου στη γειτονική Τουρκία επιτείνεται, τόσο θα ανεβαίνει. Και κάπως έτσι, όλα τα assets που έχουν σχέση με τον κλάδο αναβαθμίζονται και «παίρνουν» ακόμα υψηλότερες τιμές.

Από τον ξενοδοχειακό κλάδο λοιπόν προέρχεται η επόμενη είδηση: Η Leisure Holding S.A. της οποίας ο Όμιλος Λανίτη κατέχει ποσοστό 89%, προχώρησε σε συμφωνία πώλησης της εταιρείας LANDA ΑΧΤΕ, η οποία είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου «Amathus Beach Hotel Rhodes». Νέος ιδιοκτήτης του πεντάστερου ξενοδοχείου στη Ρόδο είναι η βρετανική London & Regional Properties Ltd, η οποία είναι διεθνής, ιδιωτική, επενδυτική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στον τομέα ιδιοκτησίας και ανάπτυξης ακινήτων.

Είναι το πέμπτο πωλητήριο και μάλιστα σε καλή τιμή, που ανακοινώνεται τους τελευταίους τρεις μήνες επί ελληνικού εδάφους και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει συνέχεια και μάλιστα σύντομα. Κι αυτό γιατί οι διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα σε δύο διαφορετικά projects προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς.