Skip to main content

«China Town» στην Αισώπου θέλει ο Γιάννης Μπουτάρης

Να μεταμορφωθεί η περιοχή της Αισώπου σε China Town θέλει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος σήμερα πραγματοποίησε περιοδεία.

Να μεταμορφωθεί η περιοχή της Αισώπου σε China Town θέλει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος σήμερα πραγματοποίησε περιοδεία σε υπό ανάπλαση περιοχές της πόλης.

Ο κ. Μπουτάρης κάλεσε τους Κινέζους καταστηματάρχες, μετά τις εργασίες ανάπλασης που πραγματοποίησε ο δήμος, και αυτοί με τη σειρά τους να δώσουν στην περιοχή κινέζικο χρώμα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπουτάρης πρότεινε στους καταστηματάρχες της περιοχής να επεκτείνουν τις δραστηριότητες των επιχειρήσεών τους, ανοίγοντας και νέες, όπως για παράδειγμα με κινέζικα τρόφιμα, αλλά και να αρχίσουν να διοργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Δεσμεύθηκε, επίσης, ότι ο κεντρικός δήμος θα φροντίσει να νοικιάσει χώρο στην περιοχή, ο οποίος θα λειτουργήσει ως περίπτερο πληροφοριών, με σκοπό την περαιτέρω ανάδειξη της Αισώπου.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, το χαρακτηριστικό του έργου είναι ότι στην ανάπλαση επαναχρησιμοποιήθηκαν οι παλιοί κυβόλιθοι, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται σε 774.000 ευρώ. Με την ολοκλήρωση του έργου, οι δρόμοι αποκτούν παραδοσιακό χαρακτήρα. Κατά τις εργασίες διαμορφώθηκαν πεζοδρόμια, φυτεύτηκαν δέντρα και έγιναν ράμπες.