Skip to main content

Νέα αναβολή στην δίκη Παπαγεωργόπουλου για την Παγία

Η εκδίκαση της υπόθεσης, για την οποία κατηγορείται και ο Β. Παπαγεωργόπουλος, ορίστηκε για την 1η Νοεμβρίου του 2016, λόγω αποχής των δικηγόρων

Εκ νέου αναβολή δόθηκε σήμερα στην εκδίκαση της υπόθεσης της Παγίας προκαταβολής του δήμου Θεσσαλονίκης, με 16 κατηγορούμενους, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Ειδικότερα, η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για την 1η Νοεμβρίου του 2016, λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Η δίκη έχει αναβληθεί ήδη πέντε φορές, τα τελευταία δύο χρόνια.

Πρώτη φορά εισήχθη τον Δεκέμβριο 2013, λίγο πριν ξεκινήσει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για την υπεξαίρεση του δήμου. Η δίκη αναβλήθηκε τότε αλλά και στις 4 Μαρτίου 2014,επειδή ήταν σε εξέλιξη το εφετείο της υπεξαίρεσης. Οι επόμενες δύο αναβολές δόθηκαν τον Νοέμβριο 2014, ύστερα από αίτημα συνηγόρου για λόγους υγείας κατηγορουμένου, και τον περασμένο Μάρτιο, λόγω πέρατος ωραρίου.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος αποφυλακίστηκε ως ανάπηρος, με το νέο νόμο Παρασκευόπουλου, εκτίοντας το 1/5 της ποινής του. Έχει καταδικαστεί με 12ετή κάθειρξη για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από το ταμείο του δήμου Θεσσαλονίκης ενώ αναμένει απόφαση του Άρειου Πάγου σχετικά με την αίτηση αναίρεσης της δευτεροβάθμιας καταδίκης του, από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Στην υπόθεση της παγίας προκαταβολής (ειδικού ταμείου για την κάλυψη μικροεξόδων), αρχικά παραπέμφθηκαν να δικαστούν συνολικά 17 κατηγορούμενοι (ο ένας έχει αποβιώσει) για το έλλειμμα 1,2 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε  στα ταμεία του δήμου, το χρονικό διάστημα 1999-2007. Κατηγορούνται, σε βαθμό κακουργήματος, για απιστία στην υπηρεσία, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου και για ψευδή βεβαίωση.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου, μαζί με τον τέως δήμαρχο, θα καθίσουν ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, ο οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα καθώς εξέτισε τα 3/5 της ποινής του, οι πρώην αντιδήμαρχοι Αναστάσιος Γερογιάννης, Μιχάλης Ζορπίδης, Θόδωρος Αθανάσαρος (αθωώθηκαν για την υπεξαίρεση), στελέχη και υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης.