Skip to main content

Νέα αναβολή στη δίκη Παπαγεωργόπουλου για την Παγία

Η εκδίκαση της υπόθεσης της Παγίας προκαταβολής του δήμου Θεσσαλονίκης αναβλήθηκε λόγω φόρτου του πινακίου και παρέλευσης του ωραρίου

Διεκόπη για τις 29 Νοεμβρίου η εκδίκαση της υπόθεσης της Παγία προκαταβολής του δήμου Θεσσαλονίκης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με κατηγορουμένους μεταξύ άλλων των τέως δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε λόγω φόρτου του πινακίου και παρέλευσης του ωραρίου. Η δίκη έχει αναβληθεί ήδη έξι φορές, τα τελευταία δύο χρόνια.

Στην υπόθεση της παγίας προκαταβολής (ειδικού ταμείου για την κάλυψη μικροεξόδων), αρχικά παραπέμφθηκαν να δικαστούν συνολικά 17 κατηγορούμενοι (ο ένας έχει αποβιώσει) για το έλλειμμα 1,2 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε  στα ταμεία του δήμου, το χρονικό διάστημα 1999-2007. Κατηγορούνται, σε βαθμό κακουργήματος, για απιστία στην υπηρεσία, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου και για ψευδή βεβαίωση.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου, μαζί με τον τέως δήμαρχο, θα καθίσουν ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, ο οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα καθώς εξέτισε τα 3/5 της ποινής του, οι πρώην αντιδήμαρχοι Αναστάσιος Γερογιάννης, Μιχάλης Ζορπίδης, Θόδωρος Αθανάσαρος (αθωώθηκαν για την υπεξαίρεση), στελέχη και υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης.